Onnettomuudet: Mal­mi­ju­na suistui jälleen rai­teil­taan

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­koe­ro­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ruo­ka­hä­vik­ki tulee kal­liik­si ja ku­lut­taa luontoa

Hävikkiruoan vähentämiseksi tehty pitkäjänteistä työtä elintarvikeketjun jokaisessa vaiheessa ja tuloksiakin on syntynyt. Tutkimustyön ja kampanjoiden ansiosta elintarviketeollisuus ja kaupat ovat muuttaneet käytäntöjään myymällä viimeistä käyttöpäivää lähestyviä tuotteita tuntuvilla alennuksilla. Kuluttajat ovat omaksuneet “laputettujen” ruokien ostamisen ja siitä tuli nopeasti sosiaalisesti hyväksyttyä.

Hävikkiruuan ympärille on muodostettu myös yritystoimintaa, kuten kauppoja ja ravintoloita. Kuluttajajärjestöt ja media ovat valistaneet kuluttajia vähentämään ruokahävikkiä arkisilla rutiineilla ja järkevillä valinnoilla.

Hävikin syyt ovat lukuisat, kuten hyvät aikomukset, omien voimavarojen yliarvioiminen, säästämisen halu, tietämättömyys, nirsoilu ja epäjärjestelmällisyys.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi