tapahtumat: Pe­rin­tei­siä juh­lal­li­suuk­sia, tal­vi­uin­tia ja yh­teis­lau­lua – näin it­se­näi­syys­päi­vää vie­te­tään Ro­va­nie­mel­lä

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

vaalikone: Lapin Kansan vaa­li­ko­ne on nyt auki – Löydä it­sel­le­si sopiva ehdokas

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­mi tyytyy hal­lin­to-oi­keu­den rat­kai­suun si­joi­tus­sel­vi­tyk­sen jul­ki­suu­des­ta – kau­pun­gin­hal­li­tus eri­mie­li­nen pää­tök­ses­tä

Rovaniemen kaupunginhallitus ei valita korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO) Pohjois-Suomen hallinto-oikeuden ratkaisusta, joka koskee kaupungin sijoituksia käsittelevän selvityksen julkisuutta.

Ratkaisun viemistä KHO:een esitti kaupunginhallitukselle kaupunginjohtaja Ulla-Kirsikka Vainio, jonka mukaan hallinto-oikeuden ratkaisun perusteet ovat ristiriitaiset. Lisäksi Vainio näki tärkeäksi saada korkeimman hallinto-oikeuden kannanotto julkisuuslain tulkinnasta.

Riku Tapio (kesk.) teki kaupunginhallituksessa vastaesityksen, että ratkaisusta ei valiteta. Asiasta äänestettiin, ja Tapion esitys voitti äänin 8–3.

Tapion kannalla olivat keskustan Mari Jolanki ja Susanna Junttila, perussuomalaisten Timo Tolonen ja Sara Seppänen, sdp:n Terhi Heikkilä ja Eemeli Kajula sekä vasemmistoliiton Henri Ramberg.

Kaupunginjohtajan esitystä kannattivat kokoomuksen Reijo Jylhä ja Päivi Alaoja sekä vihreiden Miikka Keränen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita