PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Ro­va­nie­mi rakensi uuden leik­ki­pai­kan Ven­ni­vaa­ran­tiel­le – Puis­to­lam­men leik­ki­paik­ka pe­rus­kor­jat­tiin

Puistolammen leikkipaikka Nivavaarassa on peruskorjattu.
Puistolammen leikkipaikka Nivavaarassa on peruskorjattu.
Kuva: Rovaniemen kaupunki

Rovaniemellä on jälleen korjattu ja rakennettu leikkipaikkoja, kertoo Rovaniemen kaupunki tiedotteessaan.

Puistolammen leikkipaikka Nivavaarassa Kaukonlammen alueella on peruskorjattu, ja uutena kohteena lokakuussa valmistui Vennivaarantien leikkipaikka Heposuontien ja Vennivaarantien läheisyyteen. Lisäksi käynnissä on leikkipaikkojen peruskorjausohjelman päivitys, jossa on kuultu asukkaiden ja käyttäjien toiveita ja tarpeita.

Puistolammen leikkipaikan kaikki leikkivälineet, uimakoppi ja valaisimet vaihdettiin. Huvimaja kunnostettiin ja siirrettiin leikkipaikan yhteyteen. Kevyen liikenteen väylän viereen pystytettiin kolme kuntoiluvälinettä.

Vennivaarantien uusi leikkipaikka valmistui lokakuun puolivälissä. Leikkipaikalle pystytettiin leikkikalusteiden lisäksi kuntoiluvälineitä ja valaisimet sekä muotoiltiin maakumpare omakotitalojen puoleiselle leikkipaikan reunalle.

Heposuontien ja Vennivaarantien läheisyyteen on rakennettu kokonaan uusi leikkipaikka.
Heposuontien ja Vennivaarantien läheisyyteen on rakennettu kokonaan uusi leikkipaikka.
Kuva: Rovaniemen kaupunki

Korjausohjelmaan toiveita ja tarpeita käyttäjiltä

Rovaniemen kaupungin leikkipaikkojen peruskorjausohjelmaa päivitetään kuluvan vuoden aikana. Siinä selvitetään nykyisten leikkipaikkojen kunto sekä asukkaiden ja käyttäjien tarpeet.

Toiveita ja tarpeita on selvitetty käyttäjäkyselyssä, joka toteutettiin kaupungin verkkosivuilla sekä Rovaniemi ennen, nyt ja tulevaisuudessa -tapahtumassa Vanhalla torilla. Vastauksia saatiin yhteensä noin 160.

Vastaajat olivat enimmäkseen lasten vanhempia, ja suurin osa käyttää kodin lähellä olevaa leikkipaikkaa. Kalusteista eniten toivotaan kiipeilytelinettä, keinuja, liukumäkeä, penkkejä, hiekkalaatikkoa, liikunnallisia välineitä ja köysirataa. Leikkipaikalla toivotaan olevan hoidettua nurmikkoa, puita, pensaita sekä kukkia tai perennoja.

Turva-alustapinnoista halutuimmat ovat kumilaatta, hake ja tekonurmi. Leikkipaikan aitaustarpeen suhteen mielipiteet jakautuivat tasan puolesta ja vastaan.

Turvallisuuden lisäämisen osalta tärkeiksi koettiin valaistus, ja turvalliset kulkureitit leikkipaikalle sekä leikkipaikan yhteystiedot ja pelastusnumero infotaulussa.