Suomen Nato-jäsenyys: Suomi ja Ruotsi ovat Naton tark­kai­li­ja­jä­se­niä – liit­ty­mis­pöy­tä­kir­jat on al­le­kir­joi­tet­tu

kolumni: Uusiin ta­loi­hin lisää pyö­rä­ti­laa, miten van­hoi­hin? – Si­joi­tus pyö­rä­va­ras­toi­hin voi nostaa talon arvoa

Ro­va­nie­men Wanhat Mark­ki­nat jär­jes­te­tään kahden vuoden tauon jälkeen – "Vaa­ra­na on, ettei tal­koo­lai­sia löydy tar­peek­si"

Wanhojen markkinoiden opastekyltti pystytetään jälleen elokuussa Vanhan torin kulmalle, jos vain talkoolaisia löytyy tarpeeksi.
Wanhojen markkinoiden opastekyltti pystytetään jälleen elokuussa Vanhan torin kulmalle, jos vain talkoolaisia löytyy tarpeeksi.
Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Wanhat Markkinat (RWM) järjestetään jälleen ensi elokuussa Vanhalla torilla ja Jätkänpuistossa. Tapahtuma on jäänyt järjestämättä kahtena vuonna koronaepidemian takia.

Wanhat Markkinat toteutetaan 19.–21. elokuuta perinteiseen tapaan eli vapaaehtoisin voimin. Järjestäjien mukaan kaikki vanhat talkoolaiset eivät enää ole mukana toiminnassa, ja siksi tapahtuma tarvitsee nyt uusia talkoolaisia. Vaarana on, että markkinat jäävät toteutumatta, jos vapaaehtoisia ei ilmoittaudu tarpeeksi.

– Kutsumme markkinaperheeseen uusia rohkeita ja välittäviä vapaaehtoisia tekemään yhdessä rovaniemeläistä kulttuurihistoriaa. Iällä, sukupuolella tai ammatilla ei ole merkitystä. Kaikki ovat tasa-arvoisia ja yhtä tärkeitä tehden tehtävät omien kykyjensä ja voimiensa mukaan, sanovat talkoolainen Vele Varjo ja tiedottaja Johan-Eerik Kukko tapahtuman tiedotteessa.

RWM ry. tarjoaa kaikille talkoolaisille ruuat, juomat ja työtodistuksen sekä yhteisen kokemuksen.

Wanhojen markkinoiden hyväntekeväisyyskohteena on yksinäisten ja varattomien vanhusten saattohoitotyö. Saattohoidon tukihenkilötoiminnan järjestävät yhteistyössä Rovaniemen seurakunnan diakoniatyö ja sairaalasielunhoito, Rovaniemen kaupungin ikäihmisten palvelut ja Pohjois-Suomen syöpäyhdistyksen saattohoidon tukihenkilötoiminta.

Wanhat Markkinat järjestää uusien ja vanhojen talkoolaisten tapaamisen pullakahvin merkeissä to 10.3. klo 18 Varjo Galleriassa, Rovakatu 40. Samalla pidetään RWM ry:n vuosikokous.
Talkoolaiseksi voi ilmoittautua myös soittamalla p. 0400 918132 tai sähköpostitse rillumaroi@gmail.com tai vierailemalla Varjo Galleriassa.