Pääkirjoitus: Suden kan­nan­hoi­dol­li­nen jahti on aloi­tet­ta­va Suo­mes­sa mah­dol­li­sim­man pian

Yritykset: Tornion Park Hotel vaihtaa omis­ta­jaa

Rikosepäily: Kahden osa­kas­kun­nan rahat ka­to­si­vat Pel­ko­sen­nie­mel­lä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

"Ro­va­nie­men tor­ni­ta­lot pahin esi­merk­ki kaa­vo­jen rää­tä­löin­nis­tä" – ark­ki­teh­ti Harri Hau­ta­jär­vi pitää La­pin­maan kort­te­lin kaa­va­luon­nos­ta yleisen edun vas­tai­se­na

Tornitalot rikkoisivat kaupunkikuvan ja tekisivät kävelykadusta varjoisan ja tuulisen kuilun.

Rovaniemen keskustaan suunnitellun Arinan tornihotellin ja koko Lapinmaan korttelin kaavaluonnos on räätälöity maanomistajien toiveiden mukaan.

Näin sanoo tekniikan tohtori, arkkitehti Harri Hautajärvi, joka arvioi valmisteluvaiheessa olevaa Lapinmaan korttelin kaavaluonnosta Lapin Kansan pyynnöstä.

Hautajärvi ei löydä kaavaluonnoksesta kaupungin kaavoitusyksikön kädenjälkeä juuri lainkaan. Kaavoituksessa Arinan suunnitelmat on vain piirretty puhtaaksi, hän sanoo.

– Tässä kaavassa ei ole kyse kaupunkisuunnittelusta, vaan se on pahin esimerkki siitä, miten Rovaniemen kaupunki räätälöi tontti- ja korttelikohtaisia postimerkkikaavoja maanomistajien ja yritysten mielen mukaan, Hautajärvi sanoo.

Hautajärven mukaan kaupunkisuunnittelu tarkoittaa nimenomaan kokonaisuuksien suunnittelua. Hänen mielestään Rovaniemellä jo keskustan osayleiskaava rikkoo tätä periaatetta, sillä siinä rakentamistehokkuutta tai rakennusten korkeutta ei rajoiteta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.