Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ro­va­nie­men täytyy herätä ko­ti­maan mat­kai­luun, Va­lion­ran­nan kyl­py­lä­han­ke on saatava vauh­tiin pi­kim­mi­ten

Lappi tunnetaan matkailusta. Meillä on pohjoisessa upeita luontokohteita sekä neljä rehellistä ja kaunista vuodenaikaa. Rovaniemelläkin ulkomaanturismi herää jälleen kukoistamaan koronan kurimukselta.

Rovaniemi nojaa kuitenkin aivan liikaa ulkomaanmatkailijoille suunnattuun talvimatkailuun. Monet talvimatkailun aktiviteetit ovat erittäin hinnakkaita, jolloin esimerkiksi tavallinen suomalainen lapsiperhe valitsee usein huokeamman tavan ja paikan lomailla.

Rovaniemen tulisi nyt herätä ja lyödä ympärivuotisessa matkailupalveluiden kehittämisessä viisaat päät yhteen. Menetämme vuosittain valtavan määrän potentiaalisia matkailijoita, kun kaupunkimme toimii pelkkänä välipysähdyspaikkana kotimaanmatkailijoille, jotka suuntaavat ruokaostosten tai joulupukin tapaamisen jälkeen muualle Lappiin lomailemaan.

Valionrannan kylpylähanke on saatava etenemään pikimmiten. Kylpylällä saisimme huomattavan määrän ihmisiä pysähtymään useammaksi yöksi Rovaniemelle, käyttäen silloin luonnollisesti myös alueen muita palveluita.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.