Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ro­va­nie­men päät­tä­jil­lä on vii­mei­nen ti­lai­suus to­dis­taa ta­lou­den­hoi­to­ky­kyn­sä

"Se koira älähtää, johon kalikka kalahtaa." Vanha sanonta osoitti osuvuutensa jälleen kerran, kun seitsemän Rovaniemen valtuustoryhmän puheenjohtajaa esitti kirjallisen paheksuntansa kokoomuksen ryhmäpuheenvuorosta, missä valtuutettu Petteri Pohja kävi läpi satiirisin keinoin valtuuston tekemisiä ja varsinkin tekemättä jättämisiä (LK 25.6.).

Vaikka Pohjan puhe oli kieltämättä paikoin mauton ja osin loukkaavakin, on muistettava, että poliitikkojen on kestettävä kärjekästäkin kritiikkiä. Sitä paitsi värikäs puhe näytti palvelevan tarkoitustaan. Se sai valtuutetut reagoimaan ja yhdistämään voimansa yhteisen agendan taakse. Toivottavasti yhteishenki kantaa jatkossa myös Lapin pääkaupungin vauhdilla etenevien talousongelmien ratkaisemiseen.

Suomen kuntien talous on yleisesti kriisissä, kiitos osin koronan, mutta Rovaniemellä kriisi on keskitasoa syvempi, eikä se johdu epidemiasta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.