Pääkirjoitus: Suur­pe­dot tap­poi­vat 2020 en­nä­tys­mää­rän poroja, mikä näkyi myös valtion mak­sa­mis­sa kor­vauk­sis­sa – sys­tee­mis­sä on yhä paljon pa­ran­ta­mi­sen varaa

Petovahinkokorvaukset: Ka­to­tal­ven kallis lasku – Vuonna 2020 po­ron­omis­ta­jil­le mak­set­tiin kor­vauk­sia 7,3 mil­joo­naa euroa

Mainos: Yhtä tuore kuin jär­ves­tä nos­tet­tu rautu. Tilaa Lapin Kansa 1kk 1 €. Klikkaa ti­laus­si­vuil­le.

Ro­va­nie­men maas­to­pyö­rä­reit­te­jä moi­ti­taan puut­teel­li­sik­si – ke­hit­tä­mis­työ on kau­pun­gis­sa al­ka­nut, uusin polku syntyi Ou­nas­vaa­ral­le tal­koo­voi­min pai­kal­li­sen yrit­tä­jän toi­mes­ta

Maastopyöräily kasvattaa suosiotaan, mutta Rovaniemen maastopyöräreitit ovat puutteellisia ja merkinnät sekavia. Paikallinen Roll Outdoors kääri hihansa ja teki metsään oman polun. Maastopyöräilyä Ounasvaaralla on myös kritisoitu.

Roll Outdoorsin tekemältä maastopyöräpolulta löytyy mutkia ja juurakoita, mutta se on vaativuudeltaan sopiva myös aloittelijalle. Roll Outdoorsin yrittäjä Heikki Stöckell kertoo nähneensä polulla jo monen ikäistä maastpyöräilijää. Polku on avoin kaikille harrastajille.
Roll Outdoorsin tekemältä maastopyöräpolulta löytyy mutkia ja juurakoita, mutta se on vaativuudeltaan sopiva myös aloittelijalle. Roll Outdoorsin yrittäjä Heikki Stöckell kertoo nähneensä polulla jo monen ikäistä maastpyöräilijää. Polku on avoin kaikille harrastajille.
Kuva: Pekka Aho

Maastopyöräily on silminnähden kasvattanut suosiotaan Lapissa. Kasvavasta harrastajamäärästä huolimatta Rovaniemeltä puuttuu kaikille harrastajille sopivat, selkeästi merkityt maastopyöräreitit.

Maastopyöräilypalveluita tarjoava Roll Outdoorsin yrittäjä Heikki Stöckell kertoo, että lähimaastoissa olevat reitit palvelevat yrityksen asiakkaita huonosti.

Lähialueilla maastopyöräillään satunnaisilla poluilla tai harrastajalle tylsillä, leveillä latupohjilla. Ounasvaaraa kiertävä, varsinainen maastopyöräilyreitti Rollo MTB on puolestaan monin paikoin erittäin vaativa ja pahasti kulunut.

– Maastopyöräily alkaa muodostaa jo hiihdon kaltaista sesonkia, mutta laadukkaat, hyvin opastetut reitit vielä puuttuvat, Stöckell kertoo.

Koska sopivia maastopyöräreittejä ei asiakkaille löytynyt, Roll Outdoorsin väki haki kaupungilta luvan tehdä sellaisen itse. Kesän aikana Ounasvaaralle onkin valmistunut talkoovoimin noin 500 metriä uutta maastopyöräilypolkua.

Roll Outdoorsin maastopyöräpolku valmistui kesän aikana talkoovoimin. Polun kaltevat mutkat eli bermit muotoiltiin rinteeseen kuokin ja lapioin.
Roll Outdoorsin maastopyöräpolku valmistui kesän aikana talkoovoimin. Polun kaltevat mutkat eli bermit muotoiltiin rinteeseen kuokin ja lapioin.
Kuva: Heikki Stöckell // Roll Outdoor

Polku alkaa Santasportin tekonurmikentän alapuolelta ja kulkee Jätkänkynttilälle menevän pyörätien ja kuntopolun välisessä metsässä. Syksyn aikana reitistä valmistuu noin kilometrin mittainen pätkä. Valmiista reitistä on suunniteltu noin kolmen kilometrin mittainen lenkki.

– Polkua on rakennettu maastoon käsivoimin. Työkalut on maksettu yrityksen pussista ja Napapiirin Kuljetus lahjoitti meille kasettikuormallisen kivituhkaa reitin päällystämiseen.

Stöckellin arvion mukaan hyvin rakennetun maastopyöräilypolun hinta on noin 10 000–20 000 euroa per kilometri maapohjan laadusta riippuen.

Maastopyöräilyä Ounasvaaralla myös vastustetaan

Ounasvaaralle valmistui hiljattain kolme uutta latua sekä uudistettu talvikävelyreitti. Uudistukset ovat saaneet osakseen myös ihmettelyä. Sen yhteydessä myös yleistyvää maastopyöräilyä on kritisoitu, koska sen pelätään hiertävän maastoa entisestään.

Kritiikki on Stöckellin mukaan osittain aiheellista, koska huonot reitit kuormittavat maastoa. Päällystämättömällä reitillä maa-aines kuluu, jolloin kivistä ja juurakoista tulee liian haastavia. Kun pyöräilijät kiertävät esteet toista kautta, alkuperäiset reitit laajenevat ja yksi polku haarautuu lopulta kymmeneksi erilliseksi reitiksi.

– Tällaisia esimerkkejä löytyy Ounasvaaralta paljon. Maastopyörällä liikkuminen ei kuitenkaan kuluta enempää polkua kuin jalkaisin liikkuminen. Hyvin suunniteltu reitti suojelee luontoa, Stöckell perustelee.

Hänen mukaansa radoista saadaan kestäviä, kun pyöräilijöiden tasoerot ja kiertoreitit huomioidaan jo reittien suunnitteluvaiheessa.

Roll Outdoorsin yrittäjä Heikki Stöckell näyttää, miten pyörä kulkee uudella maastopyöräpolulla.
Video: Pekka Aho

Uuden radan tarkoituksena on demonstroida, miten maastoon voidaan rakentaa huomaamaton, kestävä ja laajaa harrastajakuntaa palveleva maastopyöräreitti. Lopullinen reitti saattaa vaatia muutaman männyn kaatamisen, mutta enimmäkseen radalla on hyödynnetty jo olemassa olevia mutkia ja monttuja.

– Radan suunnittelu alkoi siitä, että kävelimme maastossa ja etsimme sopivia elementtejä polulle. Reitin ei tarvitse olla montaa metriä leveä eikä luontoon tarvitse tehdä isoja reikiä.

Roll Outdoorsin polku päättyy 500 metrin jälkeen. Yrittäjä Heikki Stöckell arvioi, että kolmen kilometrin pituisesta polusta ehtii tänä syksynä valmistua noin kilometri. Polun suunnittelussa on hyödynnetty maastossa olevia polkuja ja monttuja.
Roll Outdoorsin polku päättyy 500 metrin jälkeen. Yrittäjä Heikki Stöckell arvioi, että kolmen kilometrin pituisesta polusta ehtii tänä syksynä valmistua noin kilometri. Polun suunnittelussa on hyödynnetty maastossa olevia polkuja ja monttuja.
Kuva: Pekka Aho

Kaupunki: verkostoa kehitetään

Myös Rovaniemen liikuntapalveluiden liikuntajohtaja Pekka Hämäläinen toteaa, että Rovaniemen maastopyöräverkostot ovat puutteelliset.

– Olosuhteet maastopyöräilyyn ovat Ounasvaaralla mainiot, ja aktiiviset harrastajat löytävät kyllä omat reittinsä poluilta ja kuntoradoilta. Opastetut reitit esimerkiksi matkailijoille kuitenkin puuttuvat.

Ounasvaaralla on noin 22 kilometrin mittainen Rollo mtb -maastopyöräreitti, jota ylläpitää lajin harrastajaseura Ounaksen Pyörä-Pojat.

– Rata on alun perin tehty tapahtumaradaksi ja se on paikkapaikoin erittäinkin haastava, Hämäläinen toteaa.

Kaupunki on käynnistä nyt kaksi vuotta sitten Ounasvaaran alueen kehittämistyön. Maastopyöräolosuhteiden kehittäminen on osa alueen kehitystyötä.

– Ounasvaaran kehittämisessä pyritään yhdistämään kuntalaisten, matkailijoiden ja urheilijoiden tarpeita. Maastopyöräreitistön suunnittelutyötä tehdään alan harrastajien sekä paikallisten yritysten ja seurojen kanssa.

Hämäläinen arvioi, että uusien pyöräreittien rakentaminen voisi alkaa jo ensi kesänä. Samalla on tarkoitus selkeyttää opasteita.

– Sinällään vaaralla on jo polkuja ja kuntoratoja ihan riittävästi eri käyttäjäryhmille. Vielä tarvitaan kuitenkin reittisuunnittelua, polkujen osittaista kestävöittämistä ja opastejärjestelmän uudistamista. Tällä hetkellä Ounasvaaralla on sekalainen seurakunta uusia ja vanhoja merkintöjä.

– Ulkoilijoiden määrä on viime vuosina kasvanut ilahduttavasti. Tämä valitettavasti näkyy myös polkujen kulumisena ja leviämisenä. Reittien suunnittelulla ja kestävöittämisellä pyritään siihen, että ulkoilijat ohjataan ensisijaisesti kestäville, opastetuille reiteille.

Ounasvaaralle tehtiin näkyviä uudistuksia
Ounasvaaralle valmistui kesän aikana uusi talvikävelyreitti. Reitti valaistaan syksyn aikana.
Ounasvaaralle valmistui kesän aikana uusi talvikävelyreitti. Reitti valaistaan syksyn aikana.
Kuva: Anssi Jokiranta

Ounasvaaralle tehtiin kuluvan kesän aikana mittavia uudistuksia kävely- ja latuverkostoon.

Ounasvaaran Ylävitoselle rakennettiin kolme uutta latua, joita varten uutta latupohjaa tehtiin noin 1,3 kilometriä. Latuverkostoa kasvatettiin isompien hiihtokilpailujen toivossa, ja Ounasvaaralla järjestetäänkin SM-kilpailut puolentoista vuoden kuluttua.

Vanha reitti poistuu hiihtolatukäytöstä, mutta se jää maastoon poluksi.

Ounasvaaralle rakennettiin kesän aikana myös uusi talvikävelyreitti. Reitti lähtee Kajaanintien varrelta kohti Ounasvaaran majaa ja Juhannuskalliota. Reitti valmistuu ensi talveksi ja se myös valaistaan.

Talvikävelyreitin kaupungin päähän on suunnitteilla myös kuntoportaat, mutta niiden toteuttamisaikataulu on vielä avoin. Ounasvaaran reittiuudistusten ja kuntoportaiden kokonaiskustannusarvio on noin 500 000 euroa.