Politiikka: Miksi kes­kus­ta rii­taut­ti luon­non­suo­je­lu­lain, Katri Kul­mu­ni?

Kunniamerkit: Ta­sa­val­lan pre­si­dent­ti myönsi tämän vuoden kun­nia­mer­kit – katso Lapin pal­ki­tut

Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa päivän luukku tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ro­va­nie­men ho­vi­oi­keus hylkäsi Kit­ti­län päät­tä­jien kaikki syyt­teet niin kut­su­tus­sa Ei­la­vaa­ra-ju­tus­sa – lähes 10 vuotta jat­ku­nut kä­rä­jöin­ti on su­la­mas­sa pan­nu­ka­kuk­si

Pääkirjoitus // 17.11.2022

Kun niin kutsuttu Kittilä-jupakka alkoi lähes vuosikymmen sitten, panokset olivat kovat. Syyttäjä vaati ankaria tuomioita kuntapäättäjille, jotka olivat syyttäjän mielestä syyllistyneet rikoksiin kunnanjohtaja Anna Mäkelän erottamisen yhteydessä. Sittemmin syytteet ovat kuivuneen kasaan yksi toisensa jälkeen.

Tuorein "takapakki" tuli Rovaniemen hovioikeudesta, joka hylkäsi kaikki syytteet "Eilavaara"-jutussa. Lapin käräjäoikeus antoi maaliskuussa Kittilän kunnanhallituksen ex-puheenjohtajalle Timo Kurulalle sekä valtuuston ex-varapuheenjohtajille Aki Maunulalle ja Markku Mäkitalolle vankeus- ja sakkotuomion, jonka hovi nyt kumosi. Syyte koski oikeuspalveluostoksia oikeustieteilijä Pertti Eilavaaralta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.