Luppo: Doula voi olla kor­vaa­ma­ton apu monelle syn­nyt­tä­jäl­le

Lapin Kansa live: Voit­ta­ma­ton SJK RoPSin vie­raa­na, katso ottelu suorana kello 11.30

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­tä löy­ty­nyt huume on erit­täin tap­pa­vaa – asian­tun­ti­ja: "On hyvin poik­keuk­sel­lis­ta, että ainetta on edes pää­ty­nyt Suo­meen"

A-klinikan lääketieteellinen johtaja Ulriika Sundell sanoo, ettei isotonitatseenia voi valmistaa kotioloissa.

Poliisi kertoi perjantaina poikkeuksellisista kuolemantapauksista, joissa neljä 30–50-vuotiasta miestä löydettiin kuolleina Rovaniemeltä. Syyksi epäillään vaaleanpunaista jauhetta sisältänyttä tuntematonta huumausainetta.

Poliisilla on myös tutkinnassa takavarikoituja jäämiä kellertävästä jauhemaisesta huumausaineesta, jonka epäillään olevan erittäin vaaralliseksi luokiteltua isotonitatseenia. Kyseessä on synteettinen opioidi.

Päihde- ja mielenterveyspalveluihin erikoistuneen A-klinikka oy:n lääketieteellinen johtaja Ulriika Sundell sanoo Lapin Kansalle, että isotonitatseeni on Suomessa erittäin harvinaista.

Hän ei ole siihen työssään aiemmin törmännyt.

– Yhdysvalloissa on ollut siitä eniten esiintymiä viimeisen parin kolmen vuoden sisällä. Se ei ole käytettävissä oleva lääke. Tietääkseni aine ei ole edes Suomen huumausainelistalla eikä sitä ole Suomesta aiemmin edes löytynyt, hän kertoo.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.