Pääkirjoitus: Ay-lii­ke ja hal­li­tus ovat ajau­tu­neet jää­rä­päi­syyt­tään pat­ti­ti­lan­tee­seen, mistä kum­man­kin on vaikea pe­rään­tyä

Lakko: Työ­tais­te­lu kes­keyt­tää ju­na­lii­ken­teen ensi tors­tai­na vuo­ro­kau­den ajaksi, lakko ei koske Poh­jois-Suo­men hen­ki­lö­yö­ju­na­lii­ken­net­tä

Rikos: Vä­ki­val­tai­nen ve­lan­pe­rin­tä Ro­va­nie­mel­lä toi 37-vuo­tiaal­le nai­sel­le reilut kaksi vuotta van­keut­ta

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­tä löy­ty­nyt huume on erit­täin tap­pa­vaa – asian­tun­ti­ja: "On hyvin poik­keuk­sel­lis­ta, että ainetta on edes pää­ty­nyt Suo­meen"

A-klinikan lääketieteellinen johtaja Ulriika Sundell sanoo, ettei isotonitatseenia voi valmistaa kotioloissa.

Poliisi kertoi perjantaina poikkeuksellisista kuolemantapauksista, joissa neljä 30–50-vuotiasta miestä löydettiin kuolleina Rovaniemeltä. Syyksi epäillään vaaleanpunaista jauhetta sisältänyttä tuntematonta huumausainetta.

Poliisilla on myös tutkinnassa takavarikoituja jäämiä kellertävästä jauhemaisesta huumausaineesta, jonka epäillään olevan erittäin vaaralliseksi luokiteltua isotonitatseenia. Kyseessä on synteettinen opioidi.

Päihde- ja mielenterveyspalveluihin erikoistuneen A-klinikka oy:n lääketieteellinen johtaja Ulriika Sundell sanoo Lapin Kansalle, että isotonitatseeni on Suomessa erittäin harvinaista.

Hän ei ole siihen työssään aiemmin törmännyt.

– Yhdysvalloissa on ollut siitä eniten esiintymiä viimeisen parin kolmen vuoden sisällä. Se ei ole käytettävissä oleva lääke. Tietääkseni aine ei ole edes Suomen huumausainelistalla eikä sitä ole Suomesta aiemmin edes löytynyt, hän kertoo.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita