Porocup: Luonto näytti voi­man­sa – kisa jou­dut­tiin kes­keyt­tä­mään

Kuvagalleria: Pidetyn kiek­ko­ero­tuo­ma­rin ura päättyi Ro­va­nie­mel­lä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­le tulossa pa­ri­kym­men­tä uutta ran­ta­tont­tia – Kaa­voit­ta­ja: "Ehkä yksi urani haas­ta­vim­mis­ta töistä"

Rovaniemelle saadaan parikymmentä uutta rantatonttia, jos valtuusto hyväksyy Saarenkolmion kaavan.

Vuosia valmisteltu Saarenkolmion kaavoitusurakka on viimein valmistumassa Rovaniemellä. Mikäli kaupunginvaltuusto lopulta kaavan hyväksyy, alueelle tulee uusia yritystontteja, pari rivitalotonttia sekä yli 20 uutta omakotitalotonttia.

Kyse on alueesta, joka sijaitsee Citymarketin pohjoispuolella Nelostien varrella. Alueella on muun muassa Tarvikekeskus ja Pulkamontien puutarha. Kaava-alueen pinta-ala on noin 60 hehtaaria, ja sen päätiet eli Pulkamontie, Keskusväylä ja Villenväylä muodostavat kolmiontapaisen alueen.

Uudet asuintontit tulisivat kaava-alueen etelälaitaan Takaputaan rannalle. Tontteja on suunniteltu kahteen riviin, Takaputaantien molemmin puolin. Noin puolet tonteista on rannan puolella ja puolet niin sanotusti tien yläpuolella.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi