Joulukalenteri: Mitä löytyy Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ris­ta? Avaa 8. päivän luukku tästä

Tähtijuttu: Kuo­hun­ta on takana, kuu­le­mi­set voivat alkaa – Uusi ko­mis­saa­ri: ha­luam­me kuulla myös saa­me­lais­ten voi­ma­va­rois­ta

Kolumni: Kun ju­nio­ri­val­men­ta­ja puuttui ra­sis­ti­seen ni­mit­te­lyyn, hän sai kolmen ottelun toi­min­ta­kiel­lon ja seura sakot

Mainos: Lapin Kansan joulutarjous: Lapin Kansa Digi + Lehti 2 kk vain 49,90 euroa, tilaa tästä!

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­lä luot­ta­mus kun­ta­päät­tä­jiin on eri­tyi­sen ma­ta­lal­la – Tut­ki­ja: "Hen­ki­lö­koh­tai­set pet­ty­myk­sen tunteet ovat huo­mio­nar­voi­sia"

Luottamus Rovaniemen päättäjiin on vielä alhaisemmalla tasolla kuin Lapissa keskimäärin. Lapin Kansan kyselyn vastaajista 60 prosenttia viestii luottamuksen puutteesta kaupungin päättäjiin. Vain 15 prosenttia vastaajista luottaa heihin ja 25 prosenttia luottaa heihin jonkin verran.

Kyselyssä yli sata vastaajaa kirjoitti näkemyksiään Rovaniemen päätöksenteosta. Lapin yliopiston politiikan tutkija Petri Koikkalainen luki läpi miltei kaikki avoimet vastaukset.

– Erityisesti Rovaniemen vastausten määrä ja laatu viittaavat siihen, että vastaajat kokevat merkittäviä puutteita johtamisessa, suunnitelmallisuudessa ja pitkäjänteisessä sitoutumisessa päätöksiin, Koikkalainen havainnoi.

"Päätöksenteko on poukkoilevaa ja lyhytjänteistä."

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.