Tulipalo: Oma­ko­ti­ta­lo kärsi pahoja vau­rioi­ta palossa Ra­nual­la - jäl­ki­sam­mu­tus­työt kes­tä­vät pit­käl­le iltaan

Kunnanjohtajat: Päivi Kontio joh­ta­maan Uts­jo­kea

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ro­va­nie­mel­lä luot­ta­mus kun­ta­päät­tä­jiin on eri­tyi­sen ma­ta­lal­la – Tut­ki­ja: "Hen­ki­lö­koh­tai­set pet­ty­myk­sen tunteet ovat huo­mio­nar­voi­sia"

Luottamus Rovaniemen päättäjiin on vielä alhaisemmalla tasolla kuin Lapissa keskimäärin. Lapin Kansan kyselyn vastaajista 60 prosenttia viestii luottamuksen puutteesta kaupungin päättäjiin. Vain 15 prosenttia vastaajista luottaa heihin ja 25 prosenttia luottaa heihin jonkin verran.

Kyselyssä yli sata vastaajaa kirjoitti näkemyksiään Rovaniemen päätöksenteosta. Lapin yliopiston politiikan tutkija Petri Koikkalainen luki läpi miltei kaikki avoimet vastaukset.

– Erityisesti Rovaniemen vastausten määrä ja laatu viittaavat siihen, että vastaajat kokevat merkittäviä puutteita johtamisessa, suunnitelmallisuudessa ja pitkäjänteisessä sitoutumisessa päätöksiin, Koikkalainen havainnoi.

"Päätöksenteko on poukkoilevaa ja lyhytjänteistä."

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita