ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Ra­ja­var­tio­lai­tos eh­dot­taa Venäjän vas­tai­sel­le rajalle entistä pa­rem­pia esteitä poik­keus­ti­lan­teen varalle – aidan ra­ken­nus­työt on aloi­tet­ta­va heti

Pääkirjoitus // 30.9.2022

Kun kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja, ex-sisäministeri Kai Mykkänen ehdotti reilu vuosi sitten selvitystä raja-aidan rakentamisesta itärajalle, vastaanotto oli lähinnä huvittunut. Hallituspuolueista ehdotus leimattiin populismiksi ja se torjuttiin. Nyt ajat ja myös puheet ovat toisenlaiset.

Rajavartiolaitoksen päällikkö Pasi Kostamovaara vaatii Suomen ja Venäjän rajan kriittisimpiin kohtiin raja-aitaa poikkeustilanteen varalle (HS 27.9.). Samaa mieltä on sisäministeri Krista Mikkonen (vihr.). Hän perää asiasta hallituksen yhteistä näkemystä, mikä saataneen pian. Kiinteiden esteiden rakentaminen rajalle tuli mahdolliseksi, kun rajavartiolakia muutettiin viime kesänä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.