Asuminen: Ro­va­nie­men Lai­naan­ran­nas­ta tulee entistä vih­reäm­pi – kau­pun­ki aloit­taa Ke­mi­joen rannan uu­dis­ta­mi­sen ensi kesänä

Sote-uudistus: Hy­vin­voin­tia­lue val­mis­tau­tuu pur­ka­maan Me­hi­läis-ul­kois­tuk­sen – sel­vi­tys­tä pan­ta­taan jul­ki­suu­del­ta

Pääkirjoitus: KOK:n vä­läyt­tä­mä ve­nä­läi­sur­hei­li­joi­den paluu kan­sain­vä­li­siin ki­soi­hin on luo­ka­ton ehdotus

Qstock veti 40 000 kävijää vaih­te­le­vas­sa säässä – korona johti viiteen pe­ruu­tuk­seen

Perjantai oli festivaalin historian sateisin.
Perjantai oli festivaalin historian sateisin.
Kuva: Tiina Wallin

Oululainen Qstock-festivaali vietiin viikonloppuna läpi vaihtelevassa säässä. Perjantaina koettiin festivaalin sateisin päivä. Lauantaina sää oli festivaalivieraiden kannalta parempi.

Tapahtuma oli loppuunmyyty jo kahdeksatta kertaa peräkkäin. Kuusisaaren ja Raatin alueelle kokoontui kaikkiaan 40 000 kävijää kahden päivän aikana.

– Qstock on perinteisesti ollut hyväntuulisten ihmisten festivaali. Nyt kuitenkin selvästi näki välivuoden ihmisten kasvoilta. Tätä oli selvästi kaivattu, festivaalijohtaja Mikko Forstén toteaa mediatiedotteessa.

Juhlatunnelmaa varjosti koronatilanteen huonontuminen juuri festivaalin alla. Terveysturvallisuuden huomioiminen johti viiteen ohjelmaperuutukseen. Festivaali löysi kuitenkin nopeasti paikkaajia.

Esimerkiksi perjantailta peruuntui Kolmannen Naisen ja Viikatteen keikka. Lauantailta jäi puuttumaan BEHM. Hänen tilallaan nähtiin J. Karjalainen.

Lauantain esiintyjien huippunimiin kuului esimerkiksi brittiläinen Suede. Perjantaina varmasti yksi odotetuimmista ohjelmanumeroista oli Nightwishin keikka.

Lue myös: Sa­tei­ses­sa Qstoc­kis­sa oli rau­hal­li­nen il­ma­pii­ri – "­Vaik­ka täällä on tosi märkää niin täällä on ihan mahtava tun­nel­ma"