PAUKKUPAKKASET: Pak­ka­nen alkaa ki­ris­tyä vii­kon­lop­pua vasten – it­se­näi­syys­päi­vä­nä hä­tyy­tel­lään monin paikoin -35:tä astetta

RAVINTOLARAJOITUKSET: Ro­va­nie­mel­lä tiu­kem­mat ra­vin­to­la­ra­joi­tuk­set vii­kon­lo­pus­ta alkaen – ko­ronapas­sil­la ra­joi­tuk­sia ei tar­vit­se nou­dat­taa

Joulukalenteri: Lapin Kansan jou­lu­ka­len­te­ri vie aikojen taakse

Mainos : Anna lah­jak­si pai­kal­li­sym­mär­rys­tä. Tutustu Lapin Kansan joulun ti­laus­tar­jouk­siin tästä.

Py­hä­tun­tu­ril­la ja Luos­tol­la on voinut al­tis­tua ko­ro­nal­le useissa ra­vin­to­lois­sa ja muissa si­sä­ti­lois­sa

Pyhätunturilla on voinut altistua koronalle useissa eri sisätiloissa, tiedottaa Sodankylän kunta.
Pyhätunturilla on voinut altistua koronalle useissa eri sisätiloissa, tiedottaa Sodankylän kunta.
Kuva: Vesa-Pekka Hiltunen

Pyhätunturin alueella on todettu useita tautitapauksia, jotka liittyvät matkailuun tai ovat jatkotartuntoja. Viikko sitten alueella paljastui kuusi tartuntaa. Tiistaina kerrottiin yhdestä uudesta tartunnasta.

Tiistai-iltapäivän aikana tartuntoja on paljastunut vielä kolme lisää.

Lapin sairaanhoitopiirin infektioylilääkärin Markku Broaksen mukaan tartuntoja on yhteensä jo toistakymmentä. Tarkkaa määrä selviää, kun tapausten jatkoselvittely etenee. Lisätietoa kerrotaan mahdollisesti keskiviikkona.

Joukkoaltistumisia on ollut ravintoloissa ja sisätiloissa. Jäljitystyö on kesken, eikä tartunnan alkulähde ole toistaiseksi selvillä. Pelkosenniemen kunnan tiedotteessa kerrotaan, että  joukkoaltistuminen on ollut mahdollista aina, kun samassa tilassa on ollut läsnä useita ihmisiä, kattaen ravintolat sekä muut sisätilat. Kunta ei yksilöinyt tietoja tarkemmin. Emme tavoittaneet johtavaa lääkäriä.

Sodankylän kunnan tiedotteen mukaan virukselle on voinut altistua Luostolla seuraavasti: ke 10.2. klo 20:00–22:00 Lapland Hotels Luostotunturin ravintolatilat, to 11.2. klo 20:00–21:00 ja la 13.2. klo 17:00–18:30 Ravintola Punakettu sekä pe 12.2. klo 18:00–22:15 Lapland Hotels Luostotunturin kokoustila-auditorio.

Päivitetty kello 19.54 tarkennettu tartuntojen lukumäärää, uusia tapauksia tiistaina illalla. Korjattu 20.35. Pyhätunturin tiedot olivat alunperin Pelkoseniemen kunnan tiedotteesta.