Kes­ki­vii­kon ko­ro­na­seu­ran­ta: Py­hä­tun­tu­ril­la kuusi ko­ro­na­tar­tun­taa – eri puo­lil­la tun­tu­ri­kes­kus­ta on voinut al­tis­tua ko­ro­nal­le, Ro­va­nie­men ro­ko­tus­ajat lop­pui­vat, Pello jul­kai­si listan ro­ko­tus­jär­jes­tyk­ses­tä

Kaikki akkutehtaalta kotiutuneet on määrätty karanteeniin.

20.00 Pyhätunturilla on todettu useita koronatartuntoja

Pelkosenniemen kunta tiedottaa, että alueella on todettu kuusi ulkopaikkakuntalaisten Covid-19-tartuntaa.

Tartunnan saaneet on asetettu tartuntatautilain mukaiseen eristykseen ja altistuneet asetettu tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin.

Tartunnat ovat peräisin sieltä alueelta, mistä henkilöt ovat Pelkosenniemelle tulleet. Ne liittyvät kahteen eri ketjuun.

Toinen ketjuista koskee Ranskan lumilautajoukkuetta, joka on nyt asetettu karanteeniin. Joukkue ei siis osallistu Pyhällä ensi viikonloppuna järjestettäviin lumilautailun paracrossin maailmancupin kilpailuun.

Paikallisesti epidemiatilanne on kunnan mukaan edelleen erittäin rauhallinen.

Tästä on kyse

Altistumisia Pyhätunturilla

Pelkosenniemen kunnan tiedotteen mukaan covid-19-taudille on voinut altistua seuraavissa paikoissa:

Lauantaina 6.2.

  • Klo 11–13 Hotelli Pyhätunturin aula ja ravintola Colorado
  • Klo 13–16 Huttu-Pub
  • Klo 17–17:30 K-Market Pyhä

Sunnuntaina 7.2.

  • Klo 13–13:45 ravintola Tsokka

Maanantaina 8.2.

  • Klo 10–12 Perherinteen ala-aseman laavu (ulkotila)
  • Klo 17–17:30 Huttu Pubissa
  • Klo 18–19:30 ravintola Colorado
Tartuntatautiviranomaisen ohje: Näinä aikoina paikalla mahdollisesti olleita henkilöitä sekä 6.–8.2. laskettelurinteessä olleita pyydetään tarkkailemaan vointiaan ja hakeutumaan testiin erittäin matalalla kynnyksellä.

17.10 Rovaniemen koronarokotusajat loppuivat

Rovaniemen koronarokotusajat 80 vuotta täyttäneille ovat toistaiseksi loppuneet. Ajat varattiin loppuun keskiviikon aikana.

Kaupunki kertoo, että se saa koronarokotteita lisää myöhemmin, ja tiedottaa asiasta, kun aikoja on jälleen varattavissa.

–Pyydämme edelleen, että ihmiset jaksaisivat rauhassa odottaa omaa rokotusvuoroaan. Rokotusaikoja ei voida antaa viranhaltijoiden sähköpostin tai puhelimen kautta, vaan ainoastaan ajanvarausjärjestelmien kautta, kaupungin tiedotteessa vedotaan.

Yli 80-vuotiaille annettavia rokotteita saatiin tällä viikolla käyttöön 845 kappaletta.

Rokotustilannetta voi seurata osoitteessa rovaniemi.fi/koronarokote.


17.00 Pello saa lisää rokotteita vajaan kahden viikon päästä

Pellossa on tähän mennessä rokotettu 386 henkilöä. Rokotetut ovat infektiopotilaita hoitavaa henkilökuntaa, ikäihmisten palveluasumisyksiköiden henkilökuntaa ja asukkaita sekä osa kotona asuvista 80-vuotiaista ja sitä vanhemmista ihmisistä.

Rokotukset jatkuvat niin, että 80-vuotiaille ja sitä vanhemmille soitetaan Pellon terveyskeskuksesta, kun rokotusvuoro osuu kohdalle. Seuraavan kerran näitä rokotteita tulee kuntaan viikolla 8 eli kahden viikon kuluttua.

Muut rokotettavat voivat varata ajan sitten, kun oman riskiryhmän rokotukset ovat vuorossa. Pellon terveyskeskus huomauttaa, että kuntalaisten kannattaa seurata tiedotusta aktiivisesti, sillä rokotteita tulee vähän kerrallaan ja tiedot voivat muuttua nopeasti.

Katso Pellon kunnan rokotusjärjestys täältä.

14.10 Kaikki akkutehtaalta palanneet karanteenissa

Viikolla 5 Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueella todettiin 29 uutta koronavirustartuntaa (ennen tarkastuslaskentaa ilmoitettu luku oli 31). Näistä 19 oli suoria tartuntoja Ruotsista ja seitsemän tapausta liittyi Northvoltin akkutehtaan tartuntaryppääseen.

Kaikki Northvoltin akkutehtaalta Skellefteåsta viime viikolla palanneet työntekijät on asetettu karanteeniin koronatestin tuloksesta riippumatta. Tällä viikolla tehtaalta palanneet ovat antaneet negatiivisen testituloksen ja heidät on ohjattu 72 tunnin kuluttua jatkotestiin omalla paikkakunnalla.

Tartunnanjäljitys on toiminut ja kaikki viime viikolla todetut tartunnat on pystytty jäljittämään. Myös sairaalahoidon suhteen tilanne on pysynyt rauhallisena. Epidemia on Länsi-Pohjassa näin ollen yhä kiihtymisvaiheessa. Kuluvalla viikolla uusia tautitapauksia on todettu tähän mennessä viisi.

Länsi-Pohjan alueellinen pandemiatyöryhmä on päättänyt jatkaa koronasuositusten voimassaoloa 18. maaliskuuta asti.

Viime viikolla alueella todettiin 29 uutta koronavirustartuntaa.


12.00 400 uutta tartuntaa Suomessa

Suomessa on raportoitu 400 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisten kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5 191, mikä on 910 enemmän kuin edellisten kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän päivän aikana on todettu puolestaan 2 758 tartuntaa, mikä on 325 tapausta enemmän kuin edellisen viikon aikana.

Tartuntojen ilmaantuvuus on Suomessa nyt runsaat 94 tartuntaa sataatuhatta asukasta kohden kahdessa viikossa. Suurin ilmaantuvuusluku on Etelä-Suomen Hus-alueen liki 171 ja pienin Ahvenanmaan hieman yli 13.

Paikkakunnista eniten tartuntoja on pääkaupunkiseudulla. Helsingin tartuntamäärä on nyt yhteensä noin 14 000, Vantaan liki 5 500 ja Espoon noin 4 900.

Koko epidemian aikana Suomessa on nyt todettu 48 807 koronatartuntaa.

Koronatestejä on tehty Suomessa tähän mennessä hieman vaille kolme miljoonaa. Viimeksi kuluneen vuorokauden testimäärä on runsaat 14 500.

THL kertoo myöhemmin päivällä koronaviruksen vuoksi sairaalassa olevien potilaiden määrän sekä mahdollisista uusista koronavirukseen liittyvistä kuolemantapauksista. Lisäksi THL päivittää koronarokotteen saaneiden ihmisten lukumäärän.

Eiliseen mennessä koronavirukseen liittyviä kuolemantapauksia oli todettu Suomessa 703. Sairaalahoidossa oli 129 koronapotilasta, joista 15 oli tehohoidossa. Koronarokotteen oli saanut 173 560 ihmistä.