Tiis­tain ko­ro­na­seu­ran­ta: Pel­los­sa, Py­hä­tun­tu­ris­sa ja Luos­tol­la useita al­tis­tu­mi­sia– Ro­va­nie­men Kor­ka­lo­vaa­ran koulun tes­ti­tu­los oli väärä po­si­tii­vi­nen, Lapissa kym­me­nen uutta tar­tun­taa

17.02 Pyhätunturilla ja Luostolla on voinut altistua koronalle useissa ravintoloissa ja muissa sisätiloissa

Aiheesta päivitetään erilliseen uutiseen (juttu on kaikkien vapaasti luettavissa).

16.33 Ko­ro­na­tar­tun­ta kes­keyt­tää Pel­los­sa lä­hi­ope­tuk­sen ja har­ras­tus­toi­min­nan – ka­ran­tee­niin iso joukko hen­ki­lö­kun­taa ja op­pi­lai­ta

Aiheesta päivitetään erilliseen uutiseen (juttu on kaikkien vapaasti luettavissa).

Korkalovaaran koulusta väärä positiivinen testitulos

Korkalovaaran peruskoululla Rovaniemellä 11. helmikuuta todettu koronatestin positiivinen tulos on osoittautunut vääräksi positiiviseksi, tiedottaa Rovaniemen kaupunki.

Kaikkien tapaukseen liittyneiden kontaktien karanteenit puretaan. Koululta määrättiin 27 henkilöä karanteeniin ja lisäksi koulun ulkopuolisia kontakteja.

Länsi-Pohjassa viisi tartuntaa

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu viisi uutta koronavirustapausta maanantain jälkeen.

Tartuntojen jäljittäminen oli sairaanhoitopiirissä kesken vielä tiistaiaamuna.

Lapin sairaanhoitopiirissä viisi uutta tartuntaa

Lapin sairaanhoitopiirin alueella on todettu viisi uutta tartuntaa.

Kittilässä todettiin yksi tartunta karanteenissa olevalla henkilöllä. Kemijärvellä todettiin yksi tartunta, joka liittyy Pyhätunturin tartuntaketjuun.

Kolarissa on todettu Ruotsiin liittyvä tartunta ja Pelkosenniemellä yksi ulkopaikkakuntalaisen tartunta. Pellossa yksi tartunta liittyy aiempaan paikalliseen tartuntaketjuun.

Suomessa 385 uutta koronatartuntaa

Suomessa on raportoitu 385 uutta koronatartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisen kahden viikon aikana tartuntoja on raportoitu 5 263, mikä on 201 enemmän kuin edellisen kahden viikon aikana.

Viimeisten seitsemän päivän aikana on raportoitu 2 640 tartuntaa. Luku on 17 tapausta enemmän kuin edellisen viikon aikana.

Koko epidemian aikana Suomessa on nyt todettu 51 047 koronatartuntaa.