Vaalikone: Katso Lapin Kansan vaa­li­ko­nees­ta, kuka eh­dok­kais­ta on lä­him­pä­nä aja­tus­maail­maa­si

Podcast: Mistä tulee Lapin suurin puolue? Kuun­te­le myös, mikä pu­hut­taa ra­ja­kun­nis­sa vaalien alla

Vaalit: Kuka on edus­kun­ta­vaa­lien Lapin ää­ni­ha­ra­va? Veikkaa ja voita

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Tilaajille

Psy­ko­te­ra­pia­kes­kus Vas­taa­mon tie­to­mur­to oli vasta alkua – Hui­ja­ri­fir­mat, va­le­verk­ko­kau­pat, ro­mans­si­pet­kut­ta­jat ja pe­tol­li­set linkit vaa­ni­vat nykyään ketä tahansa

Verkossa rikollisuus rehottaa ja on uskottavampaa kuin ennen. Sujuvalla suomen kielellä johdatellaan fiksuakin kuluttajaa kylmäverisesti ansaan. Suomessa huijauksista kerää tietoja Kilpailu- ja kuluttajavirasto, jonka kuluttaja-asiamiehen mukaan meillekin tarvitaan Britannian mallin mukainen yksi ja keskitetty huijausilmoitussivusto.

Psykoterapiakeskus Vastaamon tietomurto jää suomalaiseen rikoshistoriaan yhtenä aikakauden rumimmista ja röyhkeimmistä. Keskusrikospoliisin esitutkinnasta on ilmennyt, että psykoterapiakeskuksen palvelimelle hyökännyt mies hyödynsi järjestelmän tietoturvapuutteita. Ne olivat huomattavia.

Hyökkääjä pääsi käsiksi kymmenientuhansien asiakkaiden arkaluontoisiin potilastietoihin, ja käytti niitä hyväkseen kiristysyrityksissä. Keskeisimpiä verkon suojaamiskeinoja oli laiminlyöty. Käytössä oli esimerkiksi ollut sama, heikko salasana vuodesta 2012.

Tietomurron uhriksi joutunut, anonyymina pysyttelevä Vastaamon asiakas kertoo omien, arkaluonteisten henkilötietojensa päätyneen salattuun Tor-verkkoon tuntemattomien käyttäjien nähtäville. Välittömästi asian paljastumisen jälkeen rikosilmoituksen tehnyt asiakas toivoo nyt vain sitä, että kaikki asianomistajat saavat oikeutta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.