pääkirjoitus: Voiko mat­kai­lus­sa olla ta­voit­tee­na pelkkä kasvu?

Kolumni: Välitä lem­mi­kis­tä­si ja kerää koi­ran­ka­kat kadulta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Polar aloit­taa koko Suomen hen­ki­lös­töä kos­ke­vat muu­tos­neu­vot­te­lut – "­Tar­vit­ta­vat säästöt on tar­koi­tus to­teut­taa en­si­si­jai­ses­ti lo­mau­tus­ten avulla, mui­ta­kin toi­men­pi­tei­tä har­ki­taan"

Polar on tunnettu erityisesti sykemittareistaan. Yritys aloittaa muutosneuvottelut 20. maaliskuuta.
Polar on tunnettu erityisesti sykemittareistaan. Yritys aloittaa muutosneuvottelut 20. maaliskuuta.
Kuva: Teija Soini

Kempeleessä pääkonttoriaan pitävä Polar Electro Oy aloittaa koko Suomen henkilöstöä koskevat muutosneuvottelut, yhtiö kertoo.

Muutosneuvottelut eivät kosketa koko konsernia vaan ainoastaan Polar Electro Oy:n henkilöstöä Suomessa. Neuvottelut koskevat kaikkia Suomen toimipisteitä ja toimintoja.

– Tarvittavat säästöt on tarkoitus toteuttaa ensisijaisesti lomautusten avulla, mutta muitakin toimenpiteitä tullaan harkitsemaan, yhtiön viestintäjohtaja Pauliina Sjölund kertoo sähköpostitse.

Muutosneuvotteluiden tavoitteena on vähentää työvoimaa Suomessa noin 140 henkilötyövuoden verran.

– Kustannussäästöt eivät koske ainoastaan Polar Electro Oy:tä, vaan niiden vaikutukset ulottuvat myös koko konserniin ympäri maailmaa.

Sjölundin mukaan kysyntä Polarin tuotteita kohtaan laski viime vuonna merkittävästi.

– Valitettavasti sama tilanne on jatkunut myös vuonna 2023. Emme ole tässä tilanteessa yksin, sillä koko toimintaympäristö ja teknologiateollisuuden ala on paraikaa samanlaisten haasteiden edessä.

Polarin uusista aloitteista, kuten algoritmilisensoinnista on Sjölundin mukaan nähty myös myönteisiä taloudellisia merkkejä. Kysyntä ei ole kuitenkaan kasvanut tarvittavalla volyymilla.

– Meidän on ryhdyttävä välittömiin korjaaviin toimenpiteisiin liiketoimintamme tulevaisuuden turvaamiseksi, Sjölund sanoo.

Muutosneuvottelut alkavat maanantaina 20. maaliskuuta ja kestävät vähintään kuusi viikkoa.

Sykemittareita ja muita urheiluinstrumentteja valmistava Polar Electro on perustettu vuonna 1977 Kempeleessä. Vuoden 2021 tilinpäätöksen mukaan Polar-konserni työllisti 1146 henkilöä 20 maassa.

Yrityksen toimitusjohtajana aloitti vuonna 2021 Sander Werring. Aiemman toimitusjohtajan Tomi Saarion pesti jäi alle kahden vuoden mittaiseksi.

Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2021 Kauppalehden mukaan 152,5 miljoonaa euroa.

Juttua muokattu 15.30: lisätty tieto Polar-konsernin työntekijöiden määrästä. Lisätty sitaatti säästöjen ulottumisesta koko konserniin. Tarkennettu liikevaihdon määrää. 17.11: tarkennettu juttua tiedolla, että muutosneuvottelut koskevat ainoastaan Suomen henkilöstöä.