Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Hiihto: Tor­nio­lai­nen 19-vuo­tias Niko Anttola va­lit­tiin Suomen MM-jouk­kuee­seen Pla­ni­caan – mukana kaik­kiaan 17 hiih­tä­jää

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Poh­joi­sen isoa huu­me­jut­tua ver­rat­tiin Ka­tis­ka-jut­tuun – oikeus va­paut­ti van­git­tui­na olleet syy­te­tyt

Pohjois-Suomen mittakaavassa jättimäisen huumausainerikosvyyhden oikeuskäsittely saatiin maanantaina päätökseen.

Lapin käräjäoikeudessa Kemissä annettiin loppulausunnot kokonaisuudesta, jossa syyttäjä vaatii tuomioita useista törkeistä huumausainerikoksista ja siihen liittyvistä lievemmistä rikoksista.

Erikoissyyttäjä Hannu Koistisen mielestä kaksi kuukautta kestäneen oikeudenkäynnin aikana on saatu todistettua, että Pohjois-Suomessa toimi vuosina 2020–2021 huumausainerikosten tekemiseen keskittynyt ja rakenteellisesti järjestäytynyt rikollisryhmä.

Sen huipulla oli 5–6 keskeistä henkilöä ja alatasolla oli useita tuntemattomaksi jääneitä henkilöitä. Kullakin oli ryhmän hierarkiassa oma roolinsa rahankuljettajista aineiden myyjiin ja likaisen työn tekijöihin, Koistinen luetteli.

– Kaikki toimivat yksituumaisesti saman tavoitteen eteen eli saadakseen huumausaineliiketoimintaa pyörimään ja siitä jatkuvaa hyötyä, hän kuvaili.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.