Talousrikosepäilyt: Pel­lo­lai­sen ho­tel­li­yri­tyk­sen kon­kurs­si oi­keu­des­sa – ­syyt­tä­jä vaatii yrit­tä­jäneli­kol­le van­keut­ta ja lii­ke­toi­min­ta­kiel­to­ja va­ka­vis­ta ta­lous­ri­kok­sis­ta

Vaalipaneeli: "Mie­le­no­soit­ta­jien toi­min­ta kääntyy itseään vas­taan" – met­sä­ai­hei­nen vaa­li­pa­nee­li tuo­mit­si hak­kui­den es­tä­mi­sen Aa­lis­tun­tu­rin alueel­la

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Pellon kunta ei tue Aa­lis­tun­tu­rin kan­sal­lis­puis­toe­si­tys­tä: "Ei meidän kannata lähteä kahta jänistä aja­maan"

Pellon kunta panee paukut Miekojärven kansallispuistohankkeeseen. Kolarissa kunnassa on tehty valtuustoaloite Aalistunturin kansallispuistosta, mutta päättäjien kannat jakautuvat.

Pellon kunta ei ole aikeissa lähteä tukemaan Aalistunturin kansallispuistoesitystä.

Kunnanjohtaja Eero Ylitalo sanoo, ettei Aalistunturin kansallispuistohanke ole ollut kunnassa esillä, eikä siitä ole tullut kuntaan esityksiä. Pellon kunta ei ole myöskään käynyt asiasta keskusteluja Kolarin kunnan kanssa.

– Ei meidän kannata lähteä kahta jänistä ajamaan, Ylitalo sanoo.

Aalistunturin kansallispuistoesitys on ollut viime päivinä esillä alueen metsäkiistan vuoksi.

Joukko yksityishenkilöitä on esittänyt ympäristöministeriölle kansallispuiston perustamista Aalistunturille ja sen ympäristöön. Esitetty alue sijaitsee Pellon ja Kolarin kuntien alueella.

Lue myös: Ak­ti­vis­tit

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.