pääkirjoitus: Kun­ta-alan työ­tais­te­lu on ve­ny­mäs­sä yli kesän, so­pu­jar­ru­na on so­li­daa­ri­suus­va­je

Maastopalot: So­dan­ky­läs­sä sam­mu­te­taan ku­lo­tuk­ses­ta ka­ran­nut­ta maas­to­pa­loa– "Nyt tikut pois, ruo­hik­ko­pa­lo­va­roi­tus voi­mas­sa koko La­pis­sa"

Pääkirjoitus
Tilaajille

Paras tapa välttää sota on val­mis­tau­tua sotaan mah­dol­li­sim­man hyvin – Na­to-jä­se­nyys nostaa puo­lus­tuk­sem­me us­kot­ta­vuu­den uudelle tasolle

Pääkirjoitus // 7.5.2022

Naton, kuten useimpien Nato-maidenkin taholta on annettu ymmärtää, että Pohjois-Atlantin puolustusliitto ottaa Suomen avosylin pika-aikataululla jäsenekseen. Vaikka varsinaisia turvatakuita ei ole luvassa ennen jäsenyyttä, Naton suurimmat sotilasmahdit ovat valmiita varmistamaan kaikin käytettävissä olevin keinoin, ettei Venäjä voi uhata Suomea sotilaallisesti hakuprosessin aikana.

Myötämielisyydelle löytyy syynsä. Nato saa Suomesta mallijäsenen ja selkeän vahvistuksen. Moni Euroopan maa on leikannut viime vuosikymmeninä paitsi puolustusmäärärahojaan myös asevoimiaan. Hyvä esimerkki tästä on Ruotsi, joka ehti ajaa armeijansa lähes alas ennen kuin havahtui siihen, ettei rauha Euroopassa ollut välttämättä pysyvä olotila. Myös Suomi on säästänyt armeijastaan, mutta huomattavasti vähemmän kuin muut läntisen maat.