Äänestys: Mikä on Sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma – äänestä ja osal­lis­tu ar­von­taan

Päi­vä­ko­ti Väi­nä­möi­ses­sä todettu toinen ko­ro­na­tar­tun­ta Ro­va­nie­mel­lä

Rovaniemen kaupungin päiväkoti Väinämöisen työntekijällä on todettu torstaina koronatartunta.

Kyseessä on toinen päiväkodilla todettu tartunta. Edellinen tartunta ilmeni keskiviikkona.

Työntekijä on ollut töissä viimeksi 26. lokakuuta. Altistuneeksi katsotaan tuolloin paikalla olleet 84 lasta ja 28 työntekijää.

Altistuneet asetetaan 10 päivää kestävään karanteeniin viimeisestä altistumishetkestä lukien. Karanteeni kestää 5. marraskuuta saakka. Osalla päiväkodin lapsista karanteeni päättyy jo 2. marraskuuta.

Rovaniemen koronajäljitys soittaa jokaiselle altistuneelle ja altistuneen lapsen vanhemmalle sekä antaa tarkemmat ohjeet karanteeniin asettamisesta.

Oireettomana ei tule hakeutua koronatestiin, ellei sitä erikseen suositella terveydenhuollon toimesta. Jos koronavirukseen viittaavia oireita ilmenee, sekä lasten että aikuisten tulee hakeutua testiin matalalla kynnyksellä.

Kaupunki ei peri varhaiskasvatusmaksuja niiltä, jotka järjestävät lasten hoidon omatoimisesti tai jäävät kotiin karanteenin vuoksi. Päiväkoti tiedottaa huoltajia asiasta TietoEdun kautta.

Lue lisää:

Päi­vä­ko­ti Väi­nä­möi­sen työn­te­ki­jäl­lä on todettu ko­ro­na­tar­tun­ta Ro­va­nie­mel­lä – hen­ki­lö­kun­ta ja lapset ase­te­taan ka­ran­tee­niin