Hirvilaskuri: "Hen­ki­ses­ti ollaan jo tal­vi­te­loil­la"– huo­mat­ta­va osa Lapin hir­ven­kaa­to­lu­vis­ta jäänee käyt­tä­mät­tä, katso tuoreet saa­lis­lu­vut hir­vi­las­ku­ris­ta

Kolumni: Jo­kai­sel­la on oikeus ke­ho­rau­haan

Viimeinen äänestyspäivä: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Vel­kaan­tu­mi­nen on help­poa, mutta velasta pois pää­se­mi­nen vaatii vai­kei­ta pää­tök­siä

Valtiotaloudessa eletään ennen näkemätöntä rahanjakoaikaa, missä miljoonat ovat muuttuneet miljardeiksi. Tuorein esimerkki on vuoden neljäs lisäbudjetti, missä tehtiin uusi ennätys – hallitus ohjaa 5,5 miljardia euroa eri kohteisiin. Sen myötä kuluvan vuoden velkaantumissaldo nousee jo lähes 19 miljardiin euroon, vaikka vuosi ei ole vielä puolessa.

Hullunmyllyn taustalla on pandemia, joka on ajanut paitsi Suomen myös koko maailman talousahdinkoon. Poikkeustilasta nousu vaatii epäilemättä massiivista elvytystä. Se, mihin lainarahat kohdennetaan, on jakopoliittinen päätös, missä korostuvat eri puolueiden ideologiset painotukset. Tässä luottokortin vinguttamisessa näkyy, että hallituspuolueita on viisi: rahaa jaetaan oikealle ja vasemmalle. Kaikki saavat jotain, eikä kukaan jää ilman.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.