Kolumni: Tulva näytti am­mat­ti­lai­sil­le ja pai­kal­li­sil­le voi­man­sa

Elokuvat: Aki Kau­ris­mäen pal­kit­tu elokuva saa en­si­esi­tyk­sen­sä So­dan­ky­läs­sä

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Kuk­ka­ron nyörit on nyt auki, hal­li­tuk­sen veri pun­ni­taan syk­syl­lä

Hallitus sopi kehysriihessä ennätyksellisestä rahanjaosta. Nyt on tuen ja velanoton aika, vieläkin tärkeämpää on nujertaa korona mahdollisimman pian.

Vielä vuoden alussa hallitukselta odotettiin huhtikuun alun kehysriihestä päätöksiä työllisyyttä edistävistä toimista ja rakenneuudistuksista sekä ilmastonmuutoksen torjunnasta. Nyt työllisyys- ja ilmastopolitiikan sijasta terveyspoliittiset päätökset ovat hallituksen tärkeimpiä talouspoliittisia päätöksiä. Avainsana on koronarajoitustoimien purkamisen aikataulu.

Mikäli nykyisenkaltaisia rajoituksia pidetään voimassa syyskuun loppuun asti, Suomen bruttokansantuote notkahtaa yli 13 prosenttia tänä vuonna, ennustaa Suomen Pankki. Nopea epidemian tukahduttaminen eli rajoitusten asteittainen purkaminen jo toukokuun puolivälistä lähtien pienentäisi tämän vuoden kasvunotkahduksen 5,3 prosentiksi. Sekin on paljon, mutta keskuspankin ennusteen mukaan ensi vuoden kasvu olisi tässä tapauksessa peräti 6,9 prosenttia. Rajoitusten venyminen kesän yli puolestaan söisi myös ensi vuoden kasvun lähes kokonaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.