työtaistelut: Yk­si­tyi­sen so­siaa­li­pal­ve­lu­alan työ­rii­das­sa ei vielä sopua – uudet lakot uh­kaa­vat alkaa kes­ki­viik­ko­na

kolumni: Säh­kö­tuet olivat pa­niik­ki­rat­kai­su, jossa rahaa jaet­tiin surutta myös rik­kail­le

Mielipide: Pel­ko­sen­nie­mi ei ole krii­si­kun­ta

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pääkirjoitus
Tilaajille

Pää­kir­joi­tus: Arki alkaa pa­lau­tua kohti nor­maa­lim­paa, mutta va­ro­vai­suu­teen on yhä aihetta

Suomi siirtyy maanantaina koronaviruksen torjunnassa uuteen vaiheeseen, kun yhteiskuntaa avataan lisää ja ihmiset lähtevät liikkeelle yhä suuremmalla joukolla. Nyt aukaisuvuorossa ovat muun muassa ravintolat, uimahallit ja museot. Myös liikunta- ja urheilutiloja aletaan ottaa käyttöön.

Lapissa tartuntatilanne on pysynyt viime viikot rauhallisena. Uusia covid-19-tapauksia on ollut vain muutamia ja käytännössä maakunta voidaan luokitella tautivapaaksi alueeksi. Valtaosa koko maan vähistä tartunnoista on ilmennyt pääkaupunkiseudulla, missä sielläkin tauti on hyvin hallinnassa. Myös Euroopan pahimmilla korona-alueilla puretaan parhaillaan rajoituksia. Tyyli on useimmissa maissa suurin piirtein sama kuin Suomessa, missä ollaan jatkuvassa valmiustilassa sen varalta, että virus alkaa taas levitä. Takapakki tietäisi rajoitusten kiristämistä uudelleen.

Vaara ei ole vielä ohi, sillä virusta on yhä jonkin verran liikkeellä. Lisäksi riski niin kutsutusta toisesta aallosta on olemassa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.