ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Ou­to­kum­pu lykkää fer­ro­kro­mi­uu­nin käyn­nis­tä­mis­tä kalliin sähkön vuoksi tänään alkavan huollon jälkeen

Ferrokromin tuotantoa on jo aiemmin lykätty tunteina, jolloin sähkön hinta on korkeimmillaan.

Outokumpu aikoo pitää yhden ferrokromiuuninsa tilapäisesti kiinni Torniossa sähkön korkean hinnan takia. Yhtiöllä on kolme ferrokromiuunia ja tuotantoa jatketaan toistaiseksi noin 70 prosentilla täydestä kapasiteetista.

Suljettavan ferrokromiuunin ennalta suunniteltu huolto alkaa tänään keskiviikkona ja uuni oli alun perin määrä käynnistää uudestaan lokakuun alussa. Outokumpu ei tiistaina kertonut uutta aikataulua uunin käynnistämiselle.

– Energian hinnat ovat nousseet merkittävästi, mikä on vaikuttanut negatiivisesti kustannuskilpailukykyymme muihin kuin eurooppalaisiin kilpailijoihin verrattuna, Ferrochrome-liiketoiminta-alueen johtaja Martti Sassi perusteli yhtiön tiedotteessa.

Ei vaikuta toimituksiin

Ferrokromi valmistetaan Torniossa Outokummun Kemin kaivoksesta louhittavasta kromimalmista ja sitä käytetään ruostumattoman teräksen valmistuksessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.