Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Ou­to­kum­pu lykkää fer­ro­kro­mi­uu­nin käyn­nis­tä­mis­tä kalliin sähkön vuoksi tänään alkavan huollon jälkeen

Ferrokromin tuotantoa on jo aiemmin lykätty tunteina, jolloin sähkön hinta on korkeimmillaan.

Outokumpu aikoo pitää yhden ferrokromiuuninsa tilapäisesti kiinni Torniossa sähkön korkean hinnan takia. Yhtiöllä on kolme ferrokromiuunia ja tuotantoa jatketaan toistaiseksi noin 70 prosentilla täydestä kapasiteetista.

Suljettavan ferrokromiuunin ennalta suunniteltu huolto alkaa tänään keskiviikkona ja uuni oli alun perin määrä käynnistää uudestaan lokakuun alussa. Outokumpu ei tiistaina kertonut uutta aikataulua uunin käynnistämiselle.

– Energian hinnat ovat nousseet merkittävästi, mikä on vaikuttanut negatiivisesti kustannuskilpailukykyymme muihin kuin eurooppalaisiin kilpailijoihin verrattuna, Ferrochrome-liiketoiminta-alueen johtaja Martti Sassi perusteli yhtiön tiedotteessa.

Ei vaikuta toimituksiin

Ferrokromi valmistetaan Torniossa Outokummun Kemin kaivoksesta louhittavasta kromimalmista ja sitä käytetään ruostumattoman teräksen valmistuksessa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita