Pääkirjoitus: Suomen Pi­sa-tu­lok­set ovat las­ke­neet jo lähes koko 2000-lu­vun ajan – häm­mäs­tyt­tä­vin­tä il­miös­sä on se, ettei kor­jaus­lii­ket­tä ole on­nis­tut­tu te­ke­mään

Katso kuvat: Näin lap­pi­lai­set edus­ti­vat Pre­si­den­tin­lin­nas­sa

Puolustusvoimat: Ken­raa­li­kun­nas­sa vain yksi ylennys – katso tästä kaikki ylen­nyk­sen saaneet Lapissa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

On­nis­tu­neen mar­ja­ke­sän päättää kar­pa­lo­sa­to – läh­dim­me kon­ka­ri­poi­mi­jan mukaan suolle ja sel­vi­tim­me, mikä kar­pa­los­sa vie­hät­tää

Myöhään kypsyvä karpalo ei ole kaikkien mieleen. Rovaniemellä asuva Aimo Jolanki ei kavahda kylmää maastoa. Hän oppi marjastuksen salat jo lapsena.

Aimo Jolanki on intohimoinen marjanpoimija. Hän on yrittänyt houkutella tyttäriäänkin marjastamaan. Jolangin lapsuudessaan 60-luvulla marjoja poimittiin myyntiin, ja hillaan lähdettiin jo aamuviideltä.
Aimo Jolanki on intohimoinen marjanpoimija. Hän on yrittänyt houkutella tyttäriäänkin marjastamaan. Jolangin lapsuudessaan 60-luvulla marjoja poimittiin myyntiin, ja hillaan lähdettiin jo aamuviideltä.
Kuva: Anssi Jokiranta

Jalan alla poksahtelee joka askeleella. Soinen maa on täynnä punaisia palleroita. Edessä avautuu järvimaisema kaukaisuudessa kohoavine vaaroineen.

Olemme karpalosuolla, Vietosen rannalla Jolangin kylässä Ylitorniolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.