Mainos

Ollaan ihminen ih­mi­sel­le – en­na­koin­nil­la vai­kut­ta­vuut­ta työn­te­ki­jöi­den hy­vin­voin­tiin

Mielenterveyteen liittyvien sairaspoissaolojen määrä on lisääntynyt huolestuttavasti koko valtakunnan tasolla. Ratkaisuja työhyvinvoinnin tukemiseen ja sairaspoissaolojen vähentämiseen on etsitty Rovaniemellä ennakoinnin avulla. Millaisilla ennakoivilla toimilla voidaan vaikuttaa työntekijöiden hyvinvointiin?

-

Kuuntele Itkua vai iloa – työskentely tulevaisuuden kunta-alalla -podcastin seitsemäs jakso alta:

Vaikka hyvinvoiva työyhteisö vaikuttaa kunnan veto- ja pitovoimaan, valitettavan usein työhyvinvointia tarkastellaan työyhteisöissä takautuvasti. Tilastot tai tiedot hyvinvoinnista auttavat vain, jos työyhteisö arvioi toimintaansa aktiivisesti ja suuntaa katseensa myös tulevaan. Millaisilla käytännön keinoilla työhyvinvointia voidaan kehittää ennakoivasti?

Rovaniemellä työhyvinvointia on alettu tarkastella etunojassa, ja jo se, että työntekijät ovat päässeet kertomaan kokemuksistaan yksilön tasolla on innostanut koko yhteisöä. Työhyvinvoinnin tukemisen työkalupakkiin on kaupungissa koottu esimerkiksi tiedon jakamista, työpajoissa kehitettyjä mittareita ja ennakoivan toiminnan mahdollisuuksista kertova työkirja.

-

Rovaniemen kaupungin työkykykoordinaattori Leena Honkaniemi ja Maarit Kaarela-Mustonen Hyvinvointia henkilöstölle ennakoivalla johtamisella -hankkeesta kertovat tässä jaksossa ratkaisuista, joita on yhteistuumin kehitetty työhyvinvoinnin ennakoivan kehittämisen kautta.