Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

häiriöt: Kaleva Median lehtien App­le-so­vel­lus­ten häiriö saattaa haitata käyttöä

Tilaajille

"Olen voinut näyt­tää, että mi­nus­ta­kin on tähän, vaikka olen nainen" – kolme nuorta kertoo, mil­lais­ta on olla naisena mies­val­tai­sis­sa teh­tä­vis­sä

Maiju Nikula, Ida-Maija Wallstedt ja Sara Sorvoja kokevat, että heitä on kohdeltu tasavertaisina miesten kanssa. Työelämässä asenne ja fyysinen kunto ovat ratkaisseet, Wallstedt sanoo.

Johtajuus kiinnostaa tyttöjä aiempaa enemmän. Myös monet perinteisesti miesvaltaiset alat, kuten maanpuolustus-, asianajo- ja vakuutusalat houkuttelevat nuoria naisia aiempaa enemmän, mutta nuorten näkemykset itseä kiinnostavista aloista ovat edelleen hyvin sukupuolittuneita.

Näin kerrottiin toukokuussa julkaistussa Talous ja nuoret TATin tutkimuksessa, jota varten toteutettuun kyselytutkimukseen vastasi lähes 15 000 yläkoululaista, lukiolaista ja ammatillista opiskelijaa.

Tässä jutussa kolme nuorta oululaista naista kertoo, miten he päätyivät hakeutumaan miesvaltaisille aloille tai miehisiksi miellettyihin tehtäviin.

Yksi heistä opiskelee johtamisen psykologiaa ja tähtää johtotehtäviin. Toinen opiskelee rakennusalaa, joka on yksi kaikkein miesvaltaisimmista aloista. Kolmas taas suorittaa naisten vapaaehtoista asepalvelusta.

"Maailma on muuttunut aika paljon"

Maiju Nikula viettää kesäänsä Helsingissä valtiolla työskennellen ja opiskelee johtamisen psykologiaa Lapin yliopistossa. – Ala on tuntunut tosi omalta. Ei ole herännyt epäilyksiä, etteikö tämä olisi juuri se minun juttuni.
Maiju Nikula viettää kesäänsä Helsingissä valtiolla työskennellen ja opiskelee johtamisen psykologiaa Lapin yliopistossa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.