Luppo: Jari Kan­gas­nie­mi sai pe­don­tap­pa­jia kiik­kiin jopa ken­gän­nu­me­ros­ta

Tähtijuttu: Ro­va­nie­me­läi­nen Juha Salla löysi piir­tä­mi­ses­tä apua ma­sen­nuk­seen­sa

Pääkirjoitus: Lo­hen­ka­las­tus­kiel­to pa­kot­taa Uts­joel­la pai­kal­li­set ra­ken­ta­maan uu­del­leen arkensa

Asuntolainat: Nyt voit katsoa ajan­ta­sai­set eu­ri­bor-ko­rot Lapin Kansan netistä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Ny­ky­tai­teen pro­fes­so­ri Maa­ret­ta Jauk­ku­ri lah­joit­ti Aineen tai­de­mu­seol­le yli sadan teoksen tai­de­ko­koel­man – "Ai­nut­laa­tui­nen ja monin tavoin mer­kit­tä­vä ko­koel­ma"

Aineen taidemuseon johtaja Virpi Kanniaisen mukaan kokoelma on ajallisesti yhtenäinen läpileikkaus suomalaista nykytaidetta.

Maaretta Jaukkurin mukaan Aineen taidemuseo on hänelle tärkeä, sillä Tornio on hänen isänsä kotikaupunki ja hän on myös itse elänyt ensimmäiset vuotensa Torniossa.
Maaretta Jaukkurin mukaan Aineen taidemuseo on hänelle tärkeä, sillä Tornio on hänen isänsä kotikaupunki ja hän on myös itse elänyt ensimmäiset vuotensa Torniossa.
Kuva: Petri Summanen

Aineen taidemuseo Torniossa on saanut merkittävän lahjoituksen nykytaiteen professori, kuraattori Maaretta Jaukkurilta, tiedottaa museo.

Lahjoitus käsittää taidekokoelman, joka sisältää yli sata taideteosta taiteilijoilta kuten Paul Osipow, Kain Tapper ja Leena Luostarinen sekä kansainvälisiltä taiteilijoilta kuten Ilya Kabakov, Anne-Karin Furunes ja Hulda Hákon.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.