Matkailu: Vaa­ral­li­siin paik­koi­hin py­sä­köi­dyt tu­ris­ti­bus­sit ja vuok­ra-au­tot kuu­men­ta­vat tun­tei­ta Ro­va­nie­mel­lä, poliisi vetoaa kul­jet­ta­jien vas­tuu­seen

Onnettomuudet: SVT: Kii­ru­nas­sa et­si­tään ka­don­nut­ta kelk­kai­li­jaa

lumivyöry: NRK: Nuori nor­ja­lais­mies kuoli lu­mi­vyö­rys­sä Nor­jas­sa

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Nuorten vaikea vel­kaan­tu­mi­nen kak­sin­ker­tais­tui kolmen vuoden aikana – moni Lapin talous- ja vel­ka­neu­von­nas­sa käyvä nuori on vel­kaan­tu­nut ku­lu­tus­luo­toil­la

Pandemia-aika on pahentanut suomalaisten nuorten vaikeaa velkaantumista. Syitä velkaantumisen lisääntymiselle voidaan etsiä esimerkiksi työttömyydestä ja lomautuksista. Velkaneuvonnassa kartoitetaan velan todellinen määrä ja etsitään ratkaisuja tilanteen selvittämiseksi.

Nuorten vaikea velkaantuminen on lisääntynyt kolmessa vuodessa 96 prosenttia. Asia selviää perintä- ja luotonhallintayhtiö Intrum oy:n tutkimuksesta.

– Nuorten määrä on ollut pieni vaikeasti velkaantuneiden joukossa. Se on kuitenkin kasvanut merkittävästi, määrä on kaksinkertaistunut, sanoo Intrum oy:n myyntijohtaja Juha Iskala.

Tässä vaikeasti velkaantuneella tarkoitetaan henkilöä, jolla on pitkäaikaisia, avoimia saatavia, eikä velkojen maksaminen ole onnistunut kolmen kuukauden aikana. Analyysin data on kerätty Intrumin tietokannasta vuoden 2019 alusta vuoden 2021 loppuun.

Iskalan mukaan nuorten maksuvaikeudet ovat edelleen lisääntyneet ja syventyneet tänä vuonna.

Aikuistuessa kulut lisääntyvät

Vaikka suomalaisten maksuhäiriömerkintöjen määrä on laskenut ja maksuongelmat ovat pandemian aikana vähentyneet, ei positiivinen trendi koske kaikkia.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita