Kolumni: Ketä vi­ran­omais­ten niu­kal­la tie­do­tus­lin­jal­la Maa­han­muut­to­vi­ras­ton uk­rai­na­lai­sia kos­ke­vas­sa pää­tök­ses­sä lopulta suo­jel­tiin?

Itäraja: Ra­ja-Joo­se­pis­sa rau­hal­li­nen yö, ei ra­jan­ylit­tä­jiä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Nuo­ris­sa piilee mul­lis­ta­va voima – "Yh­des­sä pys­tym­me te­ke­mään suuria muu­tok­sia ja ke­hit­tä­mään maail­maa yhä pa­rem­paan suun­taan"

Toisen asteen opiskelijoista jälleen kymmenet tuhannet valmistuvat keväällä. Vasa kysyi kahdelta valmistuvalta opiskelijalta, miten nykyinen maailmantilanne on vaikuttanut heidän tulevaisuudenkuviinsa.

Maailmantilanne sai Viola Forestin muuttamaan tulevaisuuden suunnitelmia. Nyt hän tahtoo lähteä edistämään yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa.
Maailmantilanne sai Viola Forestin muuttamaan tulevaisuuden suunnitelmia. Nyt hän tahtoo lähteä edistämään yhdenvertaisuutta yhteiskunnassa.
Kuva: Karolina Arvo

Rovaniemen lyseonpuiston lukiosta valmistuva Viola Forest, 20, on helpottunut, kun lukio on neljän vuoden opiskelun jälkeen vihdoin ohi.

– Minulla on huojentunut ja tyytyväinen olo. On myös erittäin tunteellista päästää irti pitkästä ja merkittävästä elämänvaiheesta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita