Presidenttivierailu: Sauli Nii­nis­tön ja ken­raa­li­ku­ver­nöö­rin vie­rai­lu voi ai­heut­taa lii­ken­ne­kat­kok­sia Ro­va­nie­mel­lä

Penkkarit tänään: Abit juh­li­vat re­kois­saan useam­man poik­keus­vuo­den jälkeen

Kolumni: Taivas ei ole pu­toa­mas­sa nis­kaam­me

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

"Mulla on pirii kukkaa kolaa ja subuja" – syyt­tä­jä luki oi­keu­des­sa SkyECC-vies­te­jä, jotka hänen mie­les­tään ker­to­vat poh­joi­sen laa­jas­ta huu­me­kau­pas­ta

Kemin rautatieasemalle poliisiaseman läheisyyteen saapui viisi kiloa amfetamiinia ja 2000 kappaletta subutex-tabletteja.

Kemi

Syyskuisena sunnuntaina vuonna 2020 kello 11.41 ”Lumikki” sai viestin ”cirolta”.

– Moikka ootko kuulolla nyt mulla on luuri Kemissä, tämä viestitti.

Se oli syyttäjän mielestä ensimmäinen viesti poikkeuksellisen suuressa huumausainerikosvyyhdessä, jossa rikollisryhmä toi Pohjois-Suomeen kymmeniä kiloja amfetamiinia sekä muita huumausaineita vuosina 2020–2021. Vyyhteä koskeva oikeudenkäynti jatkui perjantaina Kemissä.

Syyttäjän mielestä "ciro" -nimimerkkiä käyttänyt henkilö viittasi sanalla luuri SkyECC-puhelimeen, jonka hän oli juuri saanut käyttöönsä. Syyttäjä väittää, että rikollisryhmä käytti viestinnässään SkyECC ja Anom-laitteistoja.

Hän luki oikeudelle yksitellen viestejä, jotka hänen mielestään todistavat huumekauppaa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.