Irtisanomisten vaara: Laphan hen­ki­lös­töä kos­ke­vat yt-neu­vot­te­lut alkavat tors­tai­na

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Muis­tu­tus taisi olla ai­heel­li­nen

En ole ollut valmistelemassa enkä päättämässä Rovaniemen sijoituksista niitä hankittaessa ja myytäessä/kotiutettaessa. En ole koskaan vastannut kaupungin sijoitussalkusta. Oheisiin tehtäviin oli valjastettu muut henkilöt. Työsuhteeni päättyi 10.8.2020.

Varainhoitajat, joita kaupunki käytti, antavat kuukausittain omaisuusraportinsa, joista käy ilmi, miten varat ovat kehittyneet. Lisäksi he antavat aina tarvittaessa omaisuusraportin ja ovat käytettävissä analysoitaessa sijoituksia. Tästä heille maksetaan ja he ovat vain puhelinsoiton päässä. Ei Rovaniemen varainhoito ole ollut retuperällä. Jos kaupunginjohtaja Vainio väittää, että oli vaikea saada tietoa sijoituksista, kyse on siitä, että omaisuusraportteja ei ole osattu lukea eikä ole ymmärretty, sillä tietoa on ollut saatavissa. Jos jokin asia jäi askarruttamaan, ainahan voi kysyä asiaa varainhoitajalta, joka on velvollinen vastaamaan.

Korona aiheutti totaalisen markkinariskin realisoitumisen maaliskuussa 2020, jolloin muutamassa viikossa osakekurssit menettivät arvostaan noin 30 prosenttia.

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi