Kolumni: Suoraa puhetta äi­tiy­des­tä

Salakuljetus: Nuus­ka­ral­li romahti län­si­ra­jal­la, ni­ko­tii­ni­pus­sien myynnin va­pau­tu­mi­nen muutti ti­lan­teen

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

”Mo­nis­sa kult­tuu­ri­ta­pah­tu­mis­sa on vaikea kerätä näin mo­ti­voi­tu­nut­ta tal­koo­po­ruk­kaa” – kon­ka­ri­tal­koo­lai­nen Jaakko Len­ni-Taat­to­la palaa vuosi toi­sen­sa jälkeen So­dan­ky­län elo­ku­va­juh­lil­le

Sodankylän elokuvajuhlien pyörittämiseen tarvitaan reilu 300 talkoolaista. Monet heistä tekevät pitkän matkan vuosittain Etelä-Suomesta Sodankylään. Lenni-Taattola on yksi heistä.

Lukioikäisenä Jaakko Lenni-Taattola haaveili elokuva-alasta, kun kuvataiteen opettaja lätkäisi hänen eteensä sanomalehtileikkeleen Sodankylän elokuvajuhlista. Sinne pitäisi mennä. Niin hän menikin ja ihmetteli, mistä oli oikein kysymys.

Elokuvat jäivät ja haaveet vaihtuivat teatterialaan. Vuosia myöhemmin Lenni-Taattola opiskeli vaihto-opiskelijana Ranskassa, kun hänen saksalainen ystävänsä sai hänet innostumaan elokuvista jälleen. Lenni-Taattola sai idean. He lähtisivät yhdessä talkoolaisiksi Sodankylän elokuvajuhlille, keskelle ei mitään.

Ensimmäinen vuosi 2009 menikin road trip -tunnelmissa ja jännityksissä. Vasta toisella kerralla jysähti ja Lenni-Taattola pystyi täysin rinnoin nauttimaan elokuvajuhlista. Ja se oli sitten menoa.

Jaakko Lenni-Taattolan lisäksi Sodankylään suuntaa reilu 300 talkoolaista. Tänäkin vuonna talkoolaiset on löydetty hyvissä ajoin, eivätkä kaikki halukkaat pääse mukaan.
Jaakko Lenni-Taattolan lisäksi Sodankylään suuntaa reilu 300 talkoolaista.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.