Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Pääkirjoitus: Venäjä jatkaa hyb­ri­di­ope­raa­tio­taan Suomen rajalla niin kauan kun se katsoo hyö­ty­vän­sä siitä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Miten Lapin mat­kai­lu nousee ko­ro­na­la­mas­ta? "En­sim­mäi­nen hyvä Lapille on tulossa Sak­sas­ta, Be­ne­lux-mais­ta, Rans­kas­ta ja Sveit­sis­tä"

Koronaviruksen tainnuttama Lapin matkailu nousee panostamalla siihen hetkeen kun markkinat avautuvat, sanoo matkailualan konkari Rauno Posio.

Lapin matkailuyritykset selviävät olemalla näkyvillä kun markkinat jälleen avautuvat. Näin uskoo matkailun asiantuntija, Visit Arctic Europe -hankejohtaja Rauno Posio.

– Ostovoima on kaikkialla romahtanut. On paljon talouksia, joissa ei voida kuvitellakaan lähtemistä lomalle. Globaalisti meillä on pienempi potentiaalinen asiakasmäärä, ja heistä käydään valtava kilpailu. On saatava tuo potentiaali juuri meidän kohteeseemme, Posio kuvaa tilannetta.

Lapin Matkailuelinkeinon liitto hakee lisärahoitusta näkyvyyden saamiseksi markkinoiden avautumishetkeen. Posion mukaan selviytyminen vaatii yhteistyötä.

– Kilpailu on niin kova, että sitä ei voita yksin yritys tai alue. On yhdistettävä kaikki voimat jotta saamme viestimme läpi markkinoilla.

Ennuste: esimmäinen hyvä tulee Keski-Euroopasta

Markkinoiden avautumishetkeä voi toistaiseksi vain arvailla.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita