Jälkipuinti: Ranua ei saanut pandoja mat­kai­lun ve­to­nau­loik­si, mikä oli lopulta onni

Kolumni: Ruot­sa­lais­nei­ti auttoi ym­mär­tä­mään pa­rem­min ko­ti­kau­pun­kia­ni Ro­va­nie­meä

Uutisten viikko: Näin koulut saavat Lapin Kansan di­gi­tun­nuk­set käyt­töön­sä

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Miten Lapin mat­kai­lu nousee ko­ro­na­la­mas­ta? "En­sim­mäi­nen hyvä Lapille on tulossa Sak­sas­ta, Be­ne­lux-mais­ta, Rans­kas­ta ja Sveit­sis­tä"

Koronaviruksen tainnuttama Lapin matkailu nousee panostamalla siihen hetkeen kun markkinat avautuvat, sanoo matkailualan konkari Rauno Posio.

Lapin matkailuyritykset selviävät olemalla näkyvillä kun markkinat jälleen avautuvat. Näin uskoo matkailun asiantuntija, Visit Arctic Europe -hankejohtaja Rauno Posio.

– Ostovoima on kaikkialla romahtanut. On paljon talouksia, joissa ei voida kuvitellakaan lähtemistä lomalle. Globaalisti meillä on pienempi potentiaalinen asiakasmäärä, ja heistä käydään valtava kilpailu. On saatava tuo potentiaali juuri meidän kohteeseemme, Posio kuvaa tilannetta.

Lapin Matkailuelinkeinon liitto hakee lisärahoitusta näkyvyyden saamiseksi markkinoiden avautumishetkeen. Posion mukaan selviytyminen vaatii yhteistyötä.

– Kilpailu on niin kova, että sitä ei voita yksin yritys tai alue. On yhdistettävä kaikki voimat jotta saamme viestimme läpi markkinoilla.

Ennuste: esimmäinen hyvä tulee Keski-Euroopasta

Markkinoiden avautumishetkeä voi toistaiseksi vain arvailla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.