kolumni: Päät­tää­kö kau­pun­ki vai mat­kai­lu­bis­nes siitä, montako ho­tel­lia Ro­va­nie­men kes­kus­taan mahtuu?

pääkirjoitus: Lapin vä­ki­lu­ku laskee yhä, mutta net­to­muut­to kääntyi po­si­tii­vi­sek­si maa­han­muu­ton an­sios­ta – ve­to­voi­ma on edel­leen maa­kun­tam­me vahvin valtti

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Miten käyt­täi­sit 30 000 euroa? – Ro­va­nie­mi kysyy asuk­kail­ta ideoita osal­lis­tu­van bud­je­toin­nin ko­kei­lus­sa

Kokeilussa haetaan tekoja, jotka voidaan toteuttaa kaupungin ja kaupunkilaisten yhteistyönä. Tekojen kohteena ovat lapset ja nuoret sekä Korkalovaara.

Miten edistäisit lasten ja nuorten mielen hyvinvointia tai kehittäisit Korkalovaaran asuinaluetta? Rovaniemen kaupunki toivoo asukkailtaan näihin teemoihin liittyviä ideoita osallistuvan budjetoinnin kokeilussa. Kokeilun jälkeen osallistuvasta budjetoinnista on tarkoitus tehdä kaupungin pysyvää toimintaa.

Kokeilussa on käytettävissä 30 000 euron määräraha, josta toinen puoli suunnataan lapsille ja nuorille ja toinen puoli Korkalovaaraan.  Sen ideoimiseen, mitä rahoilla käytännössä tehdään, voivat toukokuussa osallistua kaikki rovaniemeläiset. Ideoita toivotaan myös esimerkiksi yhdistyksiltä ja järjestöiltä sekä koululuokilta, oppilaskunnilta ja yrityksiltä.

– Ehdotuksissa kannattaa ottaa huomioon, että määräraha ei ole suuri. Sillä ei voida toteuttaa mitään isoja hankkeita, vaan lähinnä pieniä, konkreettisia tekoja, sanoo osallisuuden ja vaikuttamisen erityisasiantuntija Katja Mäntylä Rovaniemen kaupungilta.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.