Kunniamerkit: Katso lista Lappiin myön­ne­tyis­tä it­se­näi­syys­päi­vän kun­nia­mer­keis­tä

pääkirjoitus: Il­mas­ton­muu­tos etenee, eivätkä sen vai­ku­tuk­set ole enää kai­kil­ta osin py­säy­tet­tä­vis­sä

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Tilaajille

Miksi Migri lyö Kemiä?

Maahanmuuttoviraston ei pidä sulkea Kemin vastaanottokeskusta, jonka tueksi on rakennettu vuosien varrella hyvin toimivia kotouttamispalveluita. Valtion virasto kärjistää väestötappiosta kärsivän alueen haasteita ja luo pahimmillaan uusia ongelmia keskittämällä turvapaikanhakijat ruuhka-Suomeen.

Maahanmuuttovirasto on ilmoittanut sulkevansa seitsemän vastaanottokeskusta ja vähentävänsä paikkoja kolmesta. Vokkeja jää jäljelle reilut 30, kun niitä oli enimmillään 221. Paikkamäärää kuuluukin vähentää, koska maassa olevien ja maahan tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt.

Tähän kohti ymmärrys sitten loppuukin. Maahanmuuttovirasto on sulkemassa myös SPR:n ylläpitämän Kemin vastaanottokeskuksen, joka on toiminut kaupungissa jo kauan ennen vuoden 2015 pakolaiskriisiä. Toiminta on vakiintunut ja yksikkö on osoittanut toimivansa laadukkaasti ja joustavasti nopeasti muuttuvissa tilanteissa.

Meri-Lapin kunnat tyrmistyivät Migrin päätöksestä, mutta suurelle yleisölle ei ole ehkä hahmottunut, miten merkittävästä asiasta on kyse.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita