Kolumni: Kuusi mil­joo­naa mur­hat­tua vel­voit­taa si­nut­kin kat­so­maan pa­huut­ta silmiin

Sotaharjoitus: Teemu Hil­tu­nen, 25, sai käskyn ker­taus­har­joi­tuk­seen ja toimii nyt jouk­kueen va­ra­joh­ta­ja­na suu­res­sa Na­to-har­joi­tuk­ses­sa

Tilaajille

Metsä Board aloit­taa uuden kar­ton­ki­teh­taan suun­nit­te­lun Kas­ki­siin, Stora Enso myi kaksi pa­pe­ri­teh­das­ta

Metsä Board kertoo aloittavansa uuden taivekartonkitehtaan esisuunnittelun Kaskisiin. Samalla yhtiö käynnistää ympäristövaikutusten arvioinnin ja ympäristöluvan haun. Yhtiön mukaan mahdollinen investointipäätös voitaisiin tehdä aikaisintaan vuonna 2024.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board ilmoitti toukokuussa selvittävänsä kartongin tuotannon kasvattamista joko Suomessa tai Ruotsissa. Uuden taivekartokitehtaan vuosikapasiteetti olisi noin 800 000 tonnia, eli se olisi noin kaksi kertaa suurempi kuin Metsä Boardin lainerikartokikone Kemissä, johon yhtiö on parhaillaan tekemässä parannuksia.

– Tavoitteenamme on maailman resurssitehokkain tehdas, huippuluokan kilpailukyky sekä hiilijalanjäljen vähentämisen mahdollistava tuotekonsepti. Uusiutuvista raaka-aineista valmistettujen ja muovia korvaavien pakkausten kysyntä jatkaa kasvuaan, Metsä Boardin toimitusjohtaja Mika Joukio kommentoi Kaskisten tehdashanketta yhtiön tiedotteessa.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.