ROPS: Ro­va­nie­men Pal­lo­seu­ra he­rät­tää huolta ja pet­ty­mys­tä – ­ky­syim­me tuntoja va­paaeh­toi­sel­ta, jä­se­nel­tä, kan­nat­ta­jal­ta ja ju­nio­ri­pe­laa­jien van­hem­mal­ta

Kysely: Var­jos­taa­ko korona pik­ku­jou­lu­ja? Osal­lis­tu Lapin Kansan net­ti­ky­se­lyyn

Äänestys: Mikä on vuoden 2022 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma?

Tilaajille

Metsä Board aloit­taa uuden kar­ton­ki­teh­taan suun­nit­te­lun Kas­ki­siin, Stora Enso myi kaksi pa­pe­ri­teh­das­ta

Metsä Board kertoo aloittavansa uuden taivekartonkitehtaan esisuunnittelun Kaskisiin. Samalla yhtiö käynnistää ympäristövaikutusten arvioinnin ja ympäristöluvan haun. Yhtiön mukaan mahdollinen investointipäätös voitaisiin tehdä aikaisintaan vuonna 2024.

Metsä Groupiin kuuluva Metsä Board ilmoitti toukokuussa selvittävänsä kartongin tuotannon kasvattamista joko Suomessa tai Ruotsissa. Uuden taivekartokitehtaan vuosikapasiteetti olisi noin 800 000 tonnia, eli se olisi noin kaksi kertaa suurempi kuin Metsä Boardin lainerikartokikone Kemissä, johon yhtiö on parhaillaan tekemässä parannuksia.

– Tavoitteenamme on maailman resurssitehokkain tehdas, huippuluokan kilpailukyky sekä hiilijalanjäljen vähentämisen mahdollistava tuotekonsepti.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.