Kolumni: Kie­li­muu­ri ui­ma­hal­lis­sa ja muita arkisia koh­taa­mi­sia tu­ris­ti­kau­pun­gis­sa

Vastaa kyselyyn: Miten vie­tät­te tal­vi­lo­maa, vai­kut­taa­ko ra­ha­ti­lan­ne suun­ni­tel­miin?

Tilaajille

"Mer­kit­tä­vä lisäys työ­pa­nok­seen" – Lap­pi­lais­ten työn­an­ta­jien mukaan ki­ky-tun­neis­ta on ollut hyötyä

Ylimääräisiä työtunteja on hyödynnetty esimerkiksi pidentämällä kaikkia työpäiviä kuudella minuutilla tai muuttamalla helatorstai työpäiväksi. Yleisesti ottaen työntekijät vastustavat kiky-tunteja ja niiden jatkoa.

Kiky-tunnit ovat lisänneet tuottavuutta lappilaisilla työpaikoilla, arvioivat työnantajat.

Esimerkiksi BRP:n kelkkatehtaan kelkkatuotannossa Rovaniemellä kiky-tunnit on jaettu pidentämällä jokaista työvuoroa kuudella minuutilla. Henkilöstöpäällikkö Mari Kummun mukaan järjestely on lisännyt päivän aikana valmistettavien moottorikelkkojen määrää ja parantanut näin tuotannon tehokkuutta.

Myös Kevitsan kaivoksella Sodankylässä on sovittu paikallisesti, että kiky-tunnit suoritetaan aloittamalla jokainen työvuoro kuusi minuuttia aikaisemmin kuin ennen. Henkilöstöpäällikkö Anna Sundquist sanoo, että lisäminuutit on käytetty turvallisuusasioiden läpikäymiseen. Hänen mukaansa se on hyödyttänyt sekä työnantajaa että työntekijöitä.

Kevitsan kaivoksella Sodankylässä on sovittu, että kiky-tunnit suoritetaan aloittamalla työvuorot kuusi minuuttia aikaisemmin. Lisäminuutit käytetään turvallisuusseikkojen, kuten liukkausasioiden läpikäymiseen.
Kevitsan kaivoksella Sodankylässä on sovittu, että kiky-tunnit suoritetaan aloittamalla työvuorot kuusi minuuttia aikaisemmin.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.