1. Kevytkin liikunta edistää terveyttä
Tärkeintä on lähteminen -kampanja muistuttaa kevyen liikunnan terveyttä edistävästä vaikutuksesta. Vartin kävely metsässä, tutustuminen lähipuistoon, pihatyöt tai asiointimatka kävellen tai pyöräillen – pienetkin teot edistävät terveyttä.
Parasta ulkoilua on luonnossa liikkuminen. Napapiirin Hengitysyhdistys kertoo tiedotteessaan, että luonnossa liikkuminen sopii erityisen hyvin hengityssairaille. Jo kaksi tuntia luonnossa parantaa vastustuskykyä tulehdussairauksia ja allergioita vastaan.
Napapiirin Hengitysyhdistys järjestää lauantaina Tärkeintä on lähteminen -kampanjaan liittyvän liikuntatapahtuman Hengitä ja hengästy. Tapahtuma pidetään ulkona ja se on kaikille avoin.

2. Kuukauden taiteilija jälleen Korundissa
Lapin taiteilijaseuran Kuukauden taiteilija -näyttelyt jatkuvat Korundin ravintolan remontin valmistuttua. Tauon jälkeen ensimmäisenä taiteilijana on Liisa Karintaus.
Karintaus (s.1977) on lähtöisin Rovaniemen Muurolasta. Hän on valmistunut Kuvataideakatemiasta vuonna 2018. Hän on opiskellut taidetta myös Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnassa ja Concordian yliopiston kuvataiteen tiedekunnassa Montréalissa. Yksityisnäyttelyitä Karintauksella on ollut vuodesta 2002 lähtien kotimaassa ja ulkomailla.
Tällä hetkellä Karintaus toimii osa-aikaisena apuopettajana materiaaliopissa Taideyliopiston Kuvataideakatemiassa Helsingissä.

3. Runoja haiku- ja tankatekniikalla
Villa Vinkkelissä toteutetaan kolmen tapahtuman Luova Lauantai. Jokaisessa tapahtumassa kirjoitetaan runoja valokuvien pohjalta, mutta teemat vaihtuvat.
Lauantaina 24.10. teemana on haiku- ja tankarunous ja 17.11. fragmentaarinen runous. Lauantain 12.12. tapahtumassa haetaan erilaisia inspiraation lähteitä.
Ensimmäisenä lauantaina opitaan haikujen ja tankojen tekniikka ja kirjoitetaan paljon omia runoja. Molemmat ovat vanhoja ja suosittuja japanilaisia runomittoja, joita nykyään käytetään vapaasti.

4. Liisa Alanteelta kirja Israelin-vuosista
Tehtävä Israelissa on Liisa Alanteen päiväkirjamerkintöihin pohjautuva kertomus suomalaisten lähetystyöntekijöiden arkisesta työstä thaimaalaisten vierastyöläisten parissa Israelissa 2001–04. Kirjoittaja ja hänen työtoverinsa Tarja Säynevirta nimesivät kahden naisen tiiminsä Kriisikeskus Mobileksi.
Kirja vie lukijan vauhdikkaasti mosahvien ja kibbutsien viljelmille, Nasaretiin vankilavierailuille, umpisuolipotilaan hoitamiseen alkeellisissa oloissa, välinpitämättömien työnantajien kohtaamiseen palkkojen perimisessä, toisinaan pikaiseen kasteopetukseen sekä tuhansien Uusien Testamenttien jakamisen mahdollisuuksiin.
Liisa Alanne on työskennellyt yli kaksi vuosikymmentä Suomen Lähetysseuran työntekijänä thaimaalaisten parissa Thaimaassa ja Israelissa sekä sen jälkeen lähetyssihteerinä kotiseurakunnassaan Rovaniemellä.