Onnettomuus: Au­toi­li­ja törmäsi ala­ikäi­seen pyö­räi­li­jään Iva­los­sa ja pakeni pai­kal­ta

Sää: Harmaa loska väistyy pian - ensi viikon hiih­to­lo­ma­lai­sil­le lu­va­taan jo au­rin­koi­sem­pia hiih­to­ke­le­jä

Mari Mulari tun­nel­moi ke­sä­öi­tä maa­lauk­sis­saan ja lau­luis­saan

Mari Mulari esittää Summernights-kokonaisuuteen kuuluvia lauluja torstaina 7.10. kello 17 Korundin kahvilassa.
Mari Mulari esittää Summernights-kokonaisuuteen kuuluvia lauluja torstaina 7.10. kello 17 Korundin kahvilassa.
Kuva: Tatu Kantomaa

Lapin taiteilijaseuran lokakuun kuukauden taiteilija on rovaniemeläinen kuvataiteilija-säveltäjä Mari Mulari. Näyttelyn Summernights-teokset ovat osa kokonaisprosessia, jossa Mulari on rinnakkain tehnyt maalauksia sekä kirjoittanut ja säveltänyt kesäyöhön liittyviä lauluja.

Summernights on kesäyön mielikuvista ammentava tunnelmoiva kokonaisuus, Mulari kertoo näyttelyn tiedotteessa. Herkkä ja unenomainen maalauskieli lomittuu paksuihin värikerroksiin. Valon ja värin kautta piirtyvät fiktiiviset tilanteet antavat kokijalleen tilaa omiin oivalluksiin.

Teokset ovat syntyneet kesäöiden havainnoinnin sekä eläytyvän maalausprosessin tuloksena. Aika ennen ja jälkeen ovat läsnä niin maalauksissa kuin lauluissakin.

Sarjan laulut kertovat kesäyön teeman kautta elämisen tunteesta: ihmisenä olemisen kipeitä pisteitä kosketetaan ymmärryksellä, ja onnellisuuteensa saa upota. Laulut ovat väljästi määriteltynä laulelmia, ja vaikutteita on kuultavissa myös muun muassa bluesista ja rockista.

Teoskokonaisuutta on tukenut Piste Kollektiivi ja sitä on esitetty Oulussa Kulttuuritalo Valvella sekä Jyväskylässä Galleria Beckerissä kesällä 2021. Lokakuussa Summernights -teoskokonaisuuden versio on koettavissa Korundin ohella myös Tampereen galleriaviikoilla.

Mari Mulari (s. 1979) on kotoisin Laukaasta ja koulutukseltaan taiteen maisteri. Hän on pitänyt viimeisen kymmenen vuoden aikana useita yksityisnäyttelyitä sekä osallistunut ammattitaiteilijoiden yhteisnäyttelyihin. Hän on säveltänyt musiikkia esittävän taiteen produktioihin sekä omille kokoonpanoilleen.

Summernights, Mari Mularin akryylimaalauksia 31.10. saakka Korundin Kitchen & Caféssa. Vapaa pääsy.
Mari Mulari esittää Summernights-sarjan lauluja to 7.10. klo 17 Korundin Kitchen & Caféssa. Vapaa pääsy.