pääkirjoitus: Yh­teis­ym­mär­rys­asia­kir­ja avasi Suo­mel­le ja Ruot­sil­le ovet Naton jä­se­nyys­neu­vot­te­lui­hin – Turkki sai ha­lua­man­sa, vaikkei mikään muu­tu­kaan

Ruokahuolto: Suomen vil­ja­va­ras­tot hu­pe­ni­vat his­to­rial­li­sen vä­häi­sik­si

Mainos: Lapin Kansa Digin ke­sä­tar­jous: 17,90 € 3kk, vain tänään.

Mara haluaa, että valtio kor­vai­si ra­vin­to­loi­den sul­ku­ti­lan­tees­sa kaikki kiin­teät kulut

Helsinki

Matkailu- ja ravintola-alan etujärjestö Mara vaatii, että valtio korvaa kaikki kiinteät kulut nopeasti, jos ravintoloille määrätään täyssulku.

Järjestön mielestä olisi pienempi paha, jos täyssulun sijaan vain anniskelupainotteiset ravintolat suljettaisiin. Tällöin valtion on Maran mukaan korvattava anniskelupainotteisten ravintoloiden joustamattomat kiinteät kulut täysimääräisesti.

Mara muistuttaa, että Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on esittänyt sosiaali- ja terveysministeriön kannan vastaisesti, että ruokaravintoloita ei suljettaisi.

Järjestön mukaan käytännössä lukuisten baarien, pubien, karaokeravintoloiden ja yökerhojen toiminta on mahdotonta jo nyt voimassa olevien rajoitusten perusteella.

Mara painottaa, että ravintola-alan yrittäjät ja työntekijät eivät enää kestä sulkuja ja rajoituksia.

Hallituksen on Maran mukaan esitettävä, miten matkailu-, ravintola- ja tapahtuma-ala pääsee rajoitusten ja sulkujen kierteestä eroon.

Järjestö pitää ratkaisuna rokotepassia, joka sisältää tiedon täydestä rokotesarjasta ja äskettäin sairastetusta taudista. Vain rokotepassilla pääsisi toistaiseksi ravintoloihin ja tapahtumiin.