Onnettomuudet: Rat­ti­juop­po ajoi stop-mer­kin takaa auton eteen Tor­nios­sa

Lapin Kansan kalakilpailu: Suuria ahvenia ja hurjia har­juk­sia

Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan - tutustu ja hae tästä

Tilaajille

Ly­hyt­vuok­rauk­sen saa­mi­nen lakiin kerää kii­tos­ta Ro­va­nie­mel­lä – kau­pun­ki haluaa mukaan lain val­mis­te­lu­työ­hön

Rovaniemen kaupunki aloittaa silti omien lyhytvuokrausohjeiden laatimisen elokuussa. Päättäjät ovat tyytyväisiä, että lyhytvuokrauksen tarve tunnustetaan.

– Ensireaktioni oli että vihdoinkin. Aivan mahtavaa, että ympäristöministeriö alkaa selvittää kattavasti koko Suomen osalta lyhytvuokraustoimintaa.

Näin kommentoi Rovaniemen kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila (kesk.) hallituksen tarttumista lyhytvuokraukseen.

Asuntoasioista vastaava ympäristö- ja ilmastoministeri Kai Mykkänen (kok.) vahvisti Lapin Kansalle maanantaina (LK 17.7.), että hallitus aikoo uudistaa lyhytvuokrauksen sääntelyä.

– Eri kunnilla on ollut erilaisia käytäntöjä, eikä lainsäädäntö ole pysynyt mukana siinä mikä todellisuus on. Siksi valtakunnallisen linjauksen saaminen on todella hienoa, Junttila summaa.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila (kesk.), henkilöstö- ja hallintojohtaja Antti Määttä ja ympäristölautakunnan puheenjohtaja Petri Jaatinen (kok.) ovat tyytyväisiä, että hallitus aikoo linjata lyhytvuokrauksesta laissa. Kiitosta saa myös hallituksen halu turvata lyhytvuokrauksen edellytykset.
Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Susanna Junttila (kesk.),

Haluatko lukea tämän jutun?

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita

Rajaton lukuoikeus verkkosivuilla ja sovelluksessa Näköislehdet (ma-la) ja arkisto Galleriat, videot ja live-lähetykset Podcastit Päivittäiset uutiset sähköpostiisi