Korot: Ra­hoi­tus­vas­ti­ke seit­se­män­ker­tais­tuu – lainan ly­hen­tä­mi­nen ja korkea korko nos­ta­vat asu­mis­ku­lu­ja hui­mas­ti ke­vääl­lä

Kolumni: Mikä on metsä?

Hiihto: Tor­nio­lai­nen 19-vuo­tias Niko Anttola va­lit­tiin Suomen MM-jouk­kuee­seen Pla­ni­caan – mukana kaik­kiaan 17 hiih­tä­jää

Mainos: Tilaa Lapin Kansa Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 12,90 € / kk + 1 kk kaupan päälle, tilaa tästä

Tilaajille

Luosto Soi!:n tai­teel­li­nen johtaja Aku So­ren­sen tiesi am­mat­tin­sa jo kol­me­vuo­tiaa­na – "K­las­si­nen mu­siik­ki kuuluu Luos­tol­le"

Luosto Soi!:n taiteellinen johtaja Aku Sorensen kertoo mikä koukutti viulistin kapellimestarin työhön, ja miten syntyy festivaali konsertteineen.

Vaikuttaa siltä, että 25-vuotias viulisti-kapellimestari Aku Sorensen on valinnut uransa varsin varhain. Alle kolmevuotiaana hän oli kertonut vanhemmilleen ryhtyvänsä isona kapellimestariksi.

Se tapahtui erään orkesterikonsertin jälkeen. Ohjelmistossa oli Ludwig van Beethovenin Kuudes sinfonia. Vanhempiensa kanssa yleisössä istunut Sorensen oli täysin lumoutunut.

– Varmaan se oli siinä vaiheessa hienoa, että joku seisoi koko orkesterin edessä, jonkinlainen taikasauva kädessään.

Nyt kun Sorensenilla on kokemusta orkesterinjohtajana, hän uskoo siinä olevan samanlaista koukuttavuutta kuin huumeissa.

– Sitä pitää päästä tekemään heti uudestaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.