Lu­kui­sia rajuja yli­no­peuk­sia Tor­nios­sa – hurjin kaahari ajoi tutkaan yli kah­ta­sa­taa

Lapissakaan ei tiettävästi sunnuntaina vakavia onnettomuuksia ollut, mutta viikonlopun aikana Torniossa kaaharit olivat kylläkin liikkeellä, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisi valvoi nopeuksia Torniossa. Arkistokuva.
Poliisi valvoi nopeuksia Torniossa. Arkistokuva.
Kuva: Heikki Uusitalo

Oulun poliisilaitokselta kerrottiin sunnuntaina, että juhannuksen paluuliikenne oli ainakin alkuiltaan mennessä sujunut poliisin näkökulmasta varsin rauhallisesti. Vakavia onnettomuuksia ei ollut sattunut.

Lapissakaan ei tiettävästi sunnuntaina vakavia onnettomuuksia ollut, mutta viikonlopun aikana Torniossa kaaharit olivat kylläkin liikkeellä, kertoo poliisi tiedotteessaan.

Poliisi valvoi nopeuksia moottoritiellä, jossa on 120 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Sunnuntaina tutkaan osui ylinopeutta kulkeneita henkilöautoja, joista hurjimman nopeus oli peräti 202 kilometriä tunnissa. Poliisi mittasi yhdelle autolle nopeudeksi 187 km/h ja osuipa tutkaan myös auto, jonka vauhti oli 164 km/h.

Lauantainakin hurjastelijoita oli liikkeellä: kovin ylinopeus oli 167 km/h ja toisella autolla 165 km/h.

Poliisi kertoo, että myös Rovaniemen Ruikassa henkilöauto kulki vaarallisen kovaa. Satasen rajoitusalueella ajoneuvon nopeus oli 146 km/h.

Ylinopeuksien vuoksi kahta kuljettajaa epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja neljää kuljettajaa perusmuotoisesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Kaikki kuusi kuljettajaa määrättiin ajokieltoon.

Jokilaaksojen poliisin alueella poliisin kiusana olivat juhannusviikonlopuna aikana päihtyneet kuljettajat. Virkavallan haaviin jäi juhannuksena yhteensä 12 rattijuoppoa, joista seitsemää epäillään törkeästä rattijuopumuksesta ja kahta ajamisesta huumausaineen vaikutuksen alaisena.

Poliisin mukaan rattijuopumuksia on juhannuksen aikana paljastunut useissa osissa Pohjois-Suomia.

Oulun Ylikiimingintiellä Saviharjun kohdilla tapahtui lauantaina vakava liikenneonnettomuus, jonka seurauksena menehtyi henkilöautoa kuljettanut 28-vuotias mies. Asiasta tiedotti poliisi.

Oulu-Koillismaan pelastuslaitos sai ensitiedon onnettomuudesta noin aamuseitsemän aikaan.

Poliisin mukaan onnettomuus tapahtui, kun Ylikiimingin suunnasta kohti Oulua matkanneen henkilöauton kuljettaja menetti toistaiseksi tuntemattomasta syystä auton hallinnan. Auto suistui kulkusuunnassaan vasemmalle puolelle, vastaantulevan liikenteen kaistan yli ojaan.

Autossa oli kuljettajan lisäksi yksi henkilö matkustajana. Hänet vietiin ambulanssilla sairaalaan tarkastettavaksi. Hänen vammoistaan ei toistaiseksi ole tarkempaa tietoa.

Onnettomuustutkintalautakunta ja poliisi tutkivat onnettomuutta ja siihen johtaneita syitä. Polisii tutkii tapahtunutta törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena.