Jääkiekko: RoKi Hockey sai ison omis­ta­jan Sveit­sis­tä – EHC Klo­te­nin osa­omis­ta­ja Mike Schälch­li on Lapin ystävä

Itäraja: Ra­ja-Joo­se­pis­sa rau­hal­li­nen yö, ei ra­jan­ylit­tä­jiä

äänestä: Mikä on vuoden 2023 sy­käh­dyt­tä­vin lap­pi­lai­nen ur­hei­lu­ta­pah­tu­ma? Äänestä suo­sik­kia­si ja osal­lis­tu ar­von­taan

Mainos: Lapin Kansa Digi 13,90 €/kk – tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: Miten po­ron­hoi­to, mat­kai­lu ja met­sä­ta­lous sopivat yhteen?

Lapissa on kolme merkittävää elinkeinoa, joiden toiminta perustuu samojen alueiden laajaan päällekkäiskäyttöön. Lapin maa-alasta kaksi kolmasosaa on valtion maita. Poronhoitoa on koko alueella, kolmasosa on metsätalouskäytössä. Matkailu laajenee jatkuvasti uusille alueille.

Elinkeinojen erilaisten tavoitteiden sovittaminen yhteen kuvaan edellyttää yhä parempaa yhteistyötä, uusia menetelmiä ja neuvottelevaa ongelmanratkaisua. Yhteensovittaminen ei tapahdu lisäämällä konsulttien vetämiä ”äänestystyöpajoja”, eikä edes työryhmillä, vaan työssä tarvitaan uusia, monialaista yhteistyötä palvelevia rakenteita ja ympäristösovittelun prosessiosaamista.

Elinkeinojen yhteensovittaminen on mennyt yhä enemmän yhteissuunnittelun suuntaan. Metsäsektorilla toimii alueellinen metsäneuvosto ja alueellista metsäohjelmaa laaditaan yhteistyössä eri intressiryhmien kanssa.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita