Lakot: Ju­na­lak­ko on li­sän­nyt lin­ja-au­to­jen li­pun­myyn­tiä mer­kit­tä­väs­ti – suo­si­tuim­mil­le rei­teil­le myydään jo ei-oota

Tapahtumat: Ro­va­nie­mi sel­vit­tää kymp­pi­ton­nil­la, miten Arctic Design Week jat­kos­sa jär­jes­te­tään – ta­pah­tu­man tu­le­vai­suus on epä­var­ma

Kolumni: Vai­kein­ta on vas­taan­ot­taa

Mainos: Mitä enemmän tiedät sitä helpommin äänestät, tilaa tästä Lapin Kansa 2 kk 59,90 euroa

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Lu­ki­jal­ta: His­to­rial­lis­ta Pe­rä­poh­jo­laa ei kannata uhrata tu­ris­mil­le

Näkökulma

Mediassa Perämerta ympäröivä alue on viime vuosina usein liitetty osaksi niin sanottua Meri-Lappia. Käsite ei ole historiallinen, eikä suurin osa alueen väestöstä hyväksy sitä. Mediassa olisi syytä palata käyttämään Pohjanlahden perukan alueesta sen alkuperäistä nimitystä Peräpohjolaa.

Meri-Lappi-nimitys on mainostoimiston menestystarina. Eläkkeellä oleva mainosyrittäjä Leo Härkönen kertoi huhtikuussa 2020 Tornio- sanoin ja kuvin-Facebook-ryhmässä, että Meri-Lappi-käsite syntyi 1980-luvulla hänen johtamassaan torniolaisessa mainostoimistossa. Kemin-Tornion matkailijayhdistys oli antanut mainostoimistolle toimeksiannon markkinoida aluetta. Se esitti alueelle nimeä Meri-Lappi, koska matkailijapiireissä pidettiin siihen aikaan tärkeänä, että Kemi-Tornion alue leimautuisi osaksi kansainvälisesti vetovoimaisempana pidettyä Lappia.

Härkönen kertoo hämmästyneensä, miten nopeasti yritykset ja yhteisöt omaksuivat nimen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.