Pelastaja: Nuorena Sakke Py­hä­jär­vi ajat­te­li ole­van­sa kuo­le­ma­ton, mutta omien lasten syntymä pani pe­las­ta­jan arvot uu­sik­si: "Meillä jo­kai­sel­la on antaa vain se sata pro­sent­tia"

Seksuaalisuus: On­ly­Fan­sin tuot­toi­suus tuli yl­lä­tyk­se­nä ja nyt Marika Fin­ger­roos suuntaa sek­si­vä­li­nei­den kas­va­vil­le mark­ki­noil­le

Pääkirjoitus: Hoi­ta­ja­mi­toi­tuk­sen ki­ris­tä­mi­sen lyk­kää­mi­nen lykkää myös on­gel­man rat­kai­se­mis­ta – kei­no­te­koi­ses­ta am­mat­ti­ra­jo­jen ra­ken­te­lus­ta on luo­vut­ta­va pi­kim­mi­ten

Kolumni
Tilaajille

Lii­kut­ta­via hetkiä Hetan hen­ges­sä hen­gi­tel­len

Lapista ja Saamenmaalta löytyy monia umpiuniikkeja ja paikkasidonnaisia tapahtumia, joita olisi vaikea kuvitella mihinkään toiseen maailmankolkkaan. Myös Hetan musiikkipäivillä on ainutlaatuinen – kiiltelevien keväthankien hiihtohurmioon ja pääsiäistemaattisiin säveltunnelmiin perustuva – konsepti.

Hengen ja ruumiin kulttuurin kahtiajakoista sielua on usein kutsuttu Hetan hengeksi. Yhtälöön kuuluu myös luonto. Enontekiöllä tuntuu porottavan pääsiäisenä aina aurinko – vähintään mielikuvissa, ja vaikka joskus sataisikin.

Hetan musiikkipäivillä on myös jotain pohjoisen festivaalikentällä harvinaista: ikää 53 vuotta. Yli puoli vuosisataa on kunnioitettava saavutus ja selviytymistaidonnäyte tapahtuma-alalla, etenkin maantieteellinen sijainti suppeine väestöpohjineen huomioiden, ja jo kauan ennen murjovia korona-aikoja.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.